Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Poszukiwany dobry mechanik Warszawa; nierówne obroty
Autor Wiadomość
Romano1989 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 2002 r.
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 29-01-2018, 23:52   Poszukiwany dobry mechanik Warszawa; nierówne obroty

Cześć,
kilka dni temu w mojej Cari 1.6 silnik 76kW u najbliższego mechanika wymieniłem pompę paliwa i świece, cewkę i kable do świec. Auto trafiło do najbliższego warsztatu, bo niestety musiało być holowane.
Wcześniej auto szarpało na obrotach i wyło jak Cinquecento, potem już nie chciało odpalić. Myślałem, że właśnie świece (miałem rację), ale niby, że pompa paliwa też do wymiany.
Auto naprawione z tym, że nowej pompy się nie dało nigdzie kupić, serwis aukcyjny i używka, potem wymiana świec, wyżej wymieniłem co było zrobione.

Problem jest teraz taki, że zaraz po wyjeździe od tego mechanika auto gasło na biegu jałowym, obroty były za niskie, podkręcili je nieznacznie, sugerując, że linka albo przepływomierz się psuje. Raz mam 700 obrotów, potem po 20 minutowej jeździe, auto na postoju dostaje z 1600 obrotów. Generalnie czuję, że coś jest nie tak z obrotami. Dodam, że nie znam się na mechanice, nie potrafię sam wyregulować obrotów itd. A widzę, że dwie takie śrubki?? odpowiedzialne za regulację obrotów są w innym położeniu (widać doskonale gdzie były wczesniej po brudzie na metalu)

Nie wierzę w takie przypadki, że nagle się kolejna rzecz popsuła, może wymiana używanej pompy albo cewki i świec mogła coś uszkodzić?
Czytałem też o nauce obrotów ale temat tyczył silnika GDI.

Dlatego proszę o pomoc Was, jeśli znacie kogoś z Warszawy lub bliskich okolic kto uczciwie podejdzie do sprawy to proszę o namiary. Oczywiście jakieś porady też przeczytam, może czegoś sam się nauczę!
Dzięki!

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 30-01-2018, 00:36   

728 553 335
Oliwska 26A
Warszawa

https://www.google.pl/map...25!4d21.0218595

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 31-01-2018, 13:07   

Był odpinany akumulator? Jeśli tak to przede wszystkim ustaw śrubki na przepustnicy i wszystkie które były ruszone tak jak były wcześniej. Odepnij klemę minusową na kilka sekund i podepnij. Odpal silnik z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami pradu i niech pracuje z 20 minut lub dłużej na postoju. Zgaś go i już powinno być OK.

Odpowiedz do tematu