Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C51A 1.3] problemy z obrotami w colcie 1.3 z 1989 na gazie
Autor Wiadomość
DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 07:32   [C51A 1.3] problemy z obrotami w colcie 1.3 z 1989 na gazie

Witam,
jeżeli ktoś wie o co chodzi to bardzo prosiłbym o pomoc. Kupiłem niedawno okazyjnie colta z 1989 1.3 na gaźniku (silnik był wymieniany i zdjęty jest z niego komputer, wcześniej był to colt c58 gti), przez ok 2 tyg. wszystko było spoko, na początku miał trochę wyższe obroty tzn 1100 1200, potem zaczeły spadać więc myślałem, że jakoś się normują, a tu dup!Zdycha mi teraz na gazie (wcześniej już na benzynie zdychał), co to może być????Byłem u mechanika i powiedział mi,że to "japoński sheet" i nikt w Olsztynie się na tym nie zna (nawet nie zajrzał) :| Pomóżcie!!!!! Aha! dodam że z rana po zapaleniu przez jakiś czas chodzi w porządku, ale wystarczy że przejade kilka metrow zdejmę nogę z gazu zdjeme bieg wcisne sprzeglo i gasnie (np. podczas zatrzymywania się na światłach!)...... :| :| :| :| :|

SZOG 
Forumowicz

Auto: LANCER 1991 SPACE GEAR 1996
Wysłany: 08-05-2007, 09:00   

Prawdopodobnie czeka Cię regulacja gaźnika, w moim lancerku pomogło, objawy były podobne jak u Ciebie , Może zacznij od wyczyszczenia gaźnika i zaworu recylkulacji spalin.

DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 13:32   

A mógłbym prosić o jakieś wskazówki jak te czynności wykonać, bo jestem troche zielony w mechanice? :)

SZOG 
Forumowicz

Auto: LANCER 1991 SPACE GEAR 1996
Wysłany: 09-05-2007, 13:09   

Niestety sam jechałem z problemem do fachowca , mogę tylko podąć Ci ten link , niestety w byłym zaprzyjaźnionym języku. http://alflash.com.ua/4G.htm

DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2007, 23:13   

Dzisiaj dałem auto do mechanika żeby sprawdził dlaczego na benzynie nie pali, jak to zrobią to dam do gazownika i bedzie wszystko jasne. Dzięki za pomoc! :mrgreen:

Odpowiedz do tematu