|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
moj MSW - wkrotce :) |
Autor |
Wiadomość |
cieplul [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 15:13 moj MSW - wkrotce :)
|
|
|
Witam,
niezniechecony małą ilością odpowiedzi na mój post dot. rozterek przy kupnie MSW, jutro zasuwam do germanii po moje pierwsze Mitsu. Mam nadzieje ze nie wtopie i będzie służył dobrze. Troche tylko obawiam się spalania przy silniku 2.0 (( a z gazem to bywa różnie - czasem trza wymienić przepływke czy cos tam innego...
NAstępnym razem będe już pisał jako użytkownik MSW - ciekawe jak dlugo
pozdrowka
cieplul |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 09:09
|
|
|
2.0 w dieslu czy benzynie? |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 10:27 Re: moj MSW - wkrotce :)
|
|
|
cieplul napisał/a: | :((( a z gazem to bywa różnie |
raczej w dieslu gazu sie nie montuje |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 10:51
|
|
|
Jeżeli faktycznie chodzi o benzynę to trzeba się liczyć ze spalaniem 10l/100km.
Silniki 2.0 benzyna w MSW/MSR to rzadkość - masz jakieś fotki? |
|
|
|
 |
cieplul [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2007, 11:38 MSW - juz w Polsce :-)
|
|
|
Witam
Mam juz MSW Stoi grzecznie i czeka na rejestracje i inne takie rzeczy. Garść informacji:
1996 rok, 2.0 silnik w benzynie (4G63). PRzebieg 160kkm - niekręcony - potwierdzany przez regularne przeglądy z książki mitsu do 140kkm i przez FAKTURY z tych przeglądów ))))) Poza tym znajomi by mnie chyba nie wkręcili w kanał. Wersja MX wyposażenia - klima, el szyby x4, lustra + grzanie, ABS, 2x airbag, aluski, 4x tarczowe hamulce - czyli moze byc. Do zrobienia - klapa tylna bo lekko wgnieciona, zawiecha z przodu - napewno amorki + chyab jakies gumowe elementy bo czuje sie lekkie luzy. No i wiekszy problem to skrzynka biegow - chyba jakies lozysko polecialo bo w trakcei jazdy terkocze i wyje nieco. Niemieckie mechaniki powiedzieli ze z tym mozna jezdzic bo lozyska stożkowe sie nei rozpadają z reguły, tyle ze hałasuje. Zreszta przejechał wczoraj 1040km i sie nie rozleciala wiec w miare dobrze jest. Zresztą na te skrzynei dostałem specjala obniżke ceny samochodu - zapłaciłem 800Eur )))) Co myslicie o inwestycji????
pozdrowionka
cieplul
[ Dodano: 26-02-2007, 11:40 ]
Witam
Mam juz MSW Stoi grzecznie i czeka na rejestracje i inne takie rzeczy. Garść informacji:
1996 rok, 2.0 silnik w benzynie (4G63). PRzebieg 160kkm - niekręcony - potwierdzany przez regularne przeglądy z książki mitsu do 140kkm i przez FAKTURY z tych przeglądów ))))) Poza tym znajomi by mnie chyba nie wkręcili w kanał. Wersja MX wyposażenia - klima, el szyby x4, lustra + grzanie, ABS, 2x airbag, aluski, 4x tarczowe hamulce - czyli moze byc. Do zrobienia - klapa tylna bo lekko wgnieciona, zawiecha z przodu - napewno amorki + chyab jakies gumowe elementy bo czuje sie lekkie luzy. No i wiekszy problem to skrzynka biegow - chyba jakies lozysko polecialo bo w trakcei jazdy terkocze i wyje nieco. Niemieckie mechaniki powiedzieli ze z tym mozna jezdzic bo lozyska stożkowe sie nei rozpadają z reguły, tyle ze hałasuje. Zreszta przejechał wczoraj 1040km i sie nie rozleciala wiec w miare dobrze jest. Zresztą na te skrzynei dostałem specjala obniżke ceny samochodu - zapłaciłem 800Eur )))) Co myslicie o inwestycji????
aha - spalanie przez Germanie (650km) wyszlo 9.3 przy predkosciach 140-160.
pozdrowionka
cieplul |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 27-02-2007, 08:02
|
|
|
gratuluje zakupu i witam w gronie posiadaczy.
byłem w sobotę też w germanie ale 130 k/h raczej nie przekraczałem i mi spalanie wyszło 6,8 z tym że ja mam diesla |
|
|
|
 |
Jurek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-02-2007, 08:10
|
|
|
No to gratuluję zakupu!!
Cena chyba wyjątkowo okazyjna, jak na ten rocznik. Trochę dziwnie mały ten przebieg, jak na takie auto...no ale jeśli faktyczny, to tylko się cieszyć:)
Ja mam takiego samego, tylko kilka latek starszy.
Zwróć uwagę na rozrząd, jeśli nie znasz daty wymiany, to zrób to od razu i nie zapomnij o wymianie hydraulicznego napinacza. Trochę kosztuje, ale jeśłi padnie, to wygeneruje dużo kosztowniejsze straty.
Bezawaryjnej eksploatacji życzę! |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 27-02-2007, 20:06
|
|
|
gratulacje , cena rzeczywiście niezła , ale rozrząd i skrzynię mus zrobić |
|
|
|
 |
cieplul [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2007, 07:33
|
|
|
Narazie jezdzi - jest w trakcie legalizacji w Polsce, przegląd, urz. celny itp. Mam 2 pytanka - w książce serwisowej producent pisze, że pasek wymienia się co 90kkm. Wymieniany był przy 102kkm wiec jakies 60kkm temu. Rzeczywiście można go trzymać te 90tysięcy??? Co ile wymieniacie paseczek i jaki jest koszt wymiany (robota + części)???? A drugie pytanie do userow tego silniczka (2.0 - 4G63) - ile wam to pali benzyny na miescie?
pozdrowionka
cieplul |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2007, 10:05
|
|
|
cieplul napisał/a: | Mam 2 pytanka - w książce serwisowej producent pisze, że pasek wymienia się co 90kkm. Wymieniany był przy 102kkm wiec jakies 60kkm temu. Rzeczywiście można go trzymać te 90tysięcy??? Co ile wymieniacie paseczek i jaki jest koszt wymiany (robota + części)???? A drugie pytanie do userow tego silniczka (2.0 - 4G63) - ile wam to pali benzyny na miescie? |
Pasek najlepiej wymienić już teraz - razem z częściami wyjdzie jakieś ~400zł.
Poza tym dodatkowo oczywiście do wymiany/sprawdzenia są wszystkie płyny. |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2007, 17:43
|
|
|
cieplul napisał/a: | le wam to pali benzyny na miescie?
| , troszeczke , w granicach 8- 10 litrów benzynki , a 10 - 11 gazu |
|
|
|
 |
maciejka [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2007, 21:50
|
|
|
Vitam ! Mój misiek pali 10/100 po mieście i nigdy nie spalił mniej, co najwyżej więcej jak mnie coś poniesie i przycisnę czasem... Mam go 2 lata i cały czas jest tak samo. Czasami próbuję zbiornik paliwa przejechać "oszczędnie", ale za bardzo mi to nie wychodzi. Ale nie narzekam, bo liczyłem się z tym i wiedziałem co kupuję. Oczywiście niczego nie żałuję i nie zamieniłbym go na nic innego, chyba, że na nowego, ale takiego samego - szkoda, że tego modelu już nie produkują...
Pozdrawiam @ll !!! |
|
|
|
 |
cieplul [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 14:19
|
|
|
Witaj
Mamy praktycznie identyk furki - kolorystyka, felgi to samo
Fajnei ze pali Ci 10/100 tez bym tak chcial. Mnie mieszane wychodzi 9.5 (50/50 trasa miasto). W samej trasie z 400km wyszlo 7.5, stad wnosze ze w miescie mi łyka kolo 12. Panuje nad nogą, biegi zmieniam przy max. 3000obrotow. Nie wiem jak to robisz ze wychodzi Ci 10. Luuudzie jak wy tym jezdzicie ze zamykacie sie w 10l/100km. I chodzi mi o silnik benzynowy klekotowi złośliwcy Zaraz będą sie chwalić zużyciem 7l w miescie )
Ale ogolnie fakt - fajnie się tym jeździ, pomimo tego ze troche kaski w niego włożyłem. PEwnie ogólnie kupno plus pewne naprawy zamkną się w koszcie ok. 7kpln wiec i tak chyba dobry wynik w miare. Tylko to spalanie.....
pozdrowionka
cieplul |
|
|
|
 |
|
|