Salon Mitsi w Bydgoszczy |
Autor |
Wiadomość |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 22:27 Salon Mitsi w Bydgoszczy
|
|
|
Witam,
Ma ktoś może jakieś doswiadczenia z salonem Mitsi w Bydgoszczy?
Będę niedługo w Bydgoszczy i chciałbym zrobić parę drobiazgów więc potrebuję opinii.
Dzieki z góry. |
|
|
|
 |
Wlod62 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 23:23
|
|
|
Sam nie bylem, ale z opini czytanych wczesniej na forum, nie polecam |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-05-2007, 01:14
|
|
|
Wlod62 napisał/a: | z opini czytanych wczesniej na forum, nie polecam | niestety ale mam dokładnie takie samo zdanie
Ale może coś się poprawiło Jak nie to może w Toruniu Adres
Poczekaj na wypowiedź użytkowników z okolic Bydgoszczy np. Efa, Tomusn Jeżeli dobrze pamiętam nie mieli złych doświadczeń z MotoChamp
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 01:37
|
|
|
Tak w sumie to chodzi o drobiazg. Czujniki otwarcia drzwi, bo całą resztę zrobi mi mój mechanik a czujniki niestety muszę kupic orginalne.
Dzięki za info |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
|
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 21:29
|
|
|
No to nie rozumiem.
Jest tam OK czy nie bo zdania są podzielone. Może podajcie jakieś argumenty, przykłady?
O rabat nawet nie będę pytał bo naprawdę mam do zrobienia tylko drobiazg. |
|
|
|
 |
AniołekM
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
|
Wysłany: 10-05-2007, 21:54
|
|
|
To przytoczę kolejny przykład rabatowania dla Mitsumaniaków w MOTO-CHAMPie .
Kostka będąca adapterem umożliwiającym podłączenie radyjka ze stanadardem ISO do złączek Mitsubishowych kosztuje u nich po targowaniu 70 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak przywiozłem taką samą kostkę z rachunkiem za 11zł to powiedzieli, że faktycznie oni za tyle samo kupują - cena x 7 na takich pierdołach dla Mitsumaniaków.
Inny przykład to naciąganie klientów na wymiany pewnych elementów, które są sprawne a problem można rozwiązać regulacją ale oficjalnie nikt o tym nie mówi - dotyczy to problemów np w MSSach z wkładaniem poszczególnych biegów a szczególnie jedynki i wstecznego. |
_________________ MSS 1.6 Comfort 2003
 |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
|
Wysłany: 10-05-2007, 21:55
|
|
|
Oni są w porządku! Ale ja od nich nic nie kupiłem jeszcze (i chyba nie kupię ), tylko przeglądy tam robię.
Jak masz do zrobienia tylko drobiazg (jak dobrze pamiętam - czujnik otwarcia drzwi, czyli wyłącznik drzwiowy, czyli krańcówkę) to czy myślisz że oni będę mieli oryginał??
Bo ja nie sądzę, lepiej w Byd jedź do Bartka NKM - warsztat z autoalarmami na Władysława IV - niedaleko MotoChampa i się go poradź, może wystarczy wyczyścić Twoją krańcówkę, niż przepłacać za coś co sam możesz zrobić w ciągu 10 mim kosztem 5-10zł, a najlepiej zadzwoń do MotoChampa najpierw i zapytaj (0523793939). |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
Ostatnio zmieniony przez tomusn 10-05-2007, 22:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 22:06
|
|
|
Spoko, dzięki za info. Ma ktoś może namiary (tel.) do tego bartka?
AniołekM - takich cen w autoryzowanym serwisie można się spodziewać, oni w koncu z tego żyją. Tak jest wszędzie. Tutaj również. Dlatego mamy swój warsztat klubowy i mimo iż jest daleko to z każdą większą robotą będę jeździł do nich.
EDIT
Namiary już mam. Dzieki. |
|
|
|
 |
AniołekM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-05-2007, 23:10
|
|
|
Wracając do tematu tych rabatów w MOTOCHAMPie to kolejny przykład jakie to krętactwo.
Koleżanka Efa ciągle wzdych jacy to oni dobrzy i że rabaty dają itd. To gorący temacik zapodaje. Pojechałem do nich bo po analizie okazało się że trzeba wymienić łożyska amortyzatorów. No to przez telefon dostałem info że łożyska kosztują 40zł od sztuki a robota 80zł za każdą strone z osobna. Więc mówie OK niech strace a przy płatności wspomnę o tych rabatach jak już są tacy przychylni dla braci mitsubishowskiej.
Prace poszły sprawnie gdzie mogłem tam rękę dołożyłem do operacji (jak to każdy inżynier na patrzeniu się nie kończy) i idę zapłacić. No i ..................... wspominam od tych cen podanych poproszę rabacik odjąć jak to koleżanka wspomina i gorąco namawia do odwiedzin. Cała grupa w głupkawy śmiech i że czegoś takiego nie ma a na dodatek na gorąco wymyślili że te ceny za robote to i owszem ale do nich doliczą VAT!!!!!!!!!!!!!!! Czyli nie 80 zł tylko 97,60 zł za każdą ze stron a łożyska nie 40 zł tylko 48 zł za sztukę bo przedtem nie sprawdzili dokładnie a teraz się okazało że są droższe - no i oczywiście wszystko już po robocie mi powiedzieli. Jeden syf kombinacja i naciąganie !!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie jest to pierwszy raz i nie jestem pierwszą osobą. Olałbym ten temat z wykonaniem u nich ale nie ma zamienników tych łożysk na rynku a dodatkowo pokusiłem się gorącymi namowami koleżanki. Ostatecznie jak zacząłem dyskusje to zlecenie z komputera wycofali spisali na papierze policzyli 80zł za robote x 2 a za łożyska 45zł od sztuki. Więc i tak kibel żaden rabat tylko dopłata. Temat podawanie przed ASO cen bez Vatu osobą prywatnym był już drążony więc nie będę sie więcej przypominał ale ogólnie - zdala od krętaczy i naciągaczy w MOTOCHAMPie. To że Efa ma rabaty bo im ptaki głupieją na widok kobiety i bajerują cenami to nie znaczy, że dają innym ludzią z grona Mitsumaniaków. A jeżeli faktycznie niby dają rabat to na zasadzie opisywanej kostki. Kupują kostę ISO za 12 zł podają cenę 70zł a jak klien (powiedzmy Efa) chce kupić to udają dobrodusznych i podają "dla Ciebie będzie to 50zł , to taki specjalny rabat" dla jeleni tak to można podsumować. |
 |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2007, 23:59
|
|
|
No to chyba się tam NIE wybiorę.
Dzięki i pozdro. |
|
|
|
 |
Sklad [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2007, 11:53
|
|
|
Nevman1 napisał/a: | No to chyba się tam NIE wybiorę.
Dzięki i pozdro. |
No to jescze jeden przykładzik:)0
Potrzebowałem uszczelki do gaznika 2 sztuki 0
pojechałem i po rabacie doszli do wniosku ze bedize kosztowc jedna sztuka 30 złotych polskich, i to nie oryginał tylko podróba . Czas oczekiwania na sciągniecie z warszawy 8 dni.
Wiec odmuwiłem
Pojechałem na Brzozową tam koło garazy i mi dorobili za 32 złote cały komplet 4 sztuki:) |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 21:07
|
|
|
Znowu sie zaczyna...
Auto serwisuję w innym miejscu, ale ostatnio odwiedziłem M-CH celem wykonania usługi. Jestem zadowolony.
Przy okazji chciałbym podziękować Panu Karasiowi za udostępnienie mi:
Mitsubishi Colt 1.3 czerwony,
Mitsubishi Colt 1.5 srebrny,
Citroen C15 |
|
|
|
 |
AniołekM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-05-2007, 14:07
|
|
|
Bartku jak Pan K. jest od Ciebie zależny to taki przyjemny jest - to proste.
Ja podałem przykład jak ci panowie na słowa poproszę upust dla mitsumaniaków zaśmiali się i zdziwieni nie chcieli o czymś takim rozmawiać. |
 |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
|
Wysłany: 30-05-2007, 00:05
|
|
|
AniołekM napisał/a: | Ja podałem przykład jak ci panowie na słowa poproszę upust dla mitsumaniaków zaśmiali się i zdziwieni nie chcieli o czymś takim rozmawiać. | zarąbiste maja podejście do klienta... ja nawet o tym nie wspominam, kto mnie tam zna to dobrze, a kto nie to trudno... |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|