Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Regeneracja lakieru?
Autor Wiadomość
czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 09-05-2007, 12:10   Regeneracja lakieru?

Jestem ciekawy jak to wypada w uzytkownaniu bo szczerze mowiac 300 zlotych za regeneracje lakieru to nie jest chyba wiele, a i ciekawie sie prezentuje opcja "ochrony"
Jako ze lakiernia jest sporo drozsza...
Ktos mial kontakt z nimi ? moze kozystal z ich uslóg?
Przy wstawianiu powyzej 3 samochodow mozliwe sa negocjacje... i to mogo by byc ciekawe:)

http://www.ochronalakieru.pl/pl/onas1.htm

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2007, 12:20   

"reczna regeneracja lakieru - 100-300zł" podejrzewam ze to zwykla polerka

ciekawe od czego uzalezniaja cene, ja niedlugo bede polerowal cale auto za 150zl, warsztat pod Warszawa

Marino 
Mitsumaniak
żółte niepozorne

Auto: Colt CJ0 1.3 twenty
Wysłany: 09-05-2007, 14:51   

Mam pytanko... a używał ktoś z Was takich past nabłyszczających bądź też regenerujących lakier? jest kilka takich ofert na allegro. Czy jest to pic na wodę, czy może faktycznie wystarczy taki "złoty środek" plus porządna ścierka i można uzyskać fajny efekt domowymi sposobami... Jeżeli ktoś się bawił w takie rozwiązanie proszę o podzielenie się wnioskami.

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2007, 15:00   

To pierwsze to dokladnie to prawdopodobnie zwykła polerka sam po kupnie polerowałem swojego colta i i efekt to daje taki ze lakier sie odswieza i ladnie sie swieci no i drobne ryski znikna :) Co do cen to polerowanie colta to maksymalnie 200PLN ale taka normalna cena to 150 !, a co do past to powiem tak jezeli sa drobne ryski to mozna przejchac pasta TEMPO, a tak to do woskowania co np 3 - 4 mycia samochodu polecam wosk z teflonem THURTLE WAX (chyba tak sie pisze popularnie zwany zółwik)

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 10-05-2007, 01:35   

Ja uzywam turtle wax black(jakos tak wychodzi do koloru samochodu) ale niestety grubszych zadrapan nie zlikwiduje (a niestety w wawie juz mi kilka "uczynnych" zrobilo) no i po kilku myciach efekt slabnie dlatego myslalem o takiej regeneracji.. bo jesli to tylko polerka samochodu to sam moge sobie to zrobic za mniej niz 100(nie wiem ile pasta kosztuje)
kiedys do nich podjade samochodem niech mi powiedza co zrobia i za ile:) ale w tej chwili czekam na czesci i samochodu nie mam :(

karolkk84
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2007, 17:17   

Ja już prubowalem wszystkiego sam recznie polerowalem roznymi pastami i nic, po tygodniu wychodzi jakis bialy nalot i mam 2 kolorowe auto.
Trzeba bedzie zlecic to komus bo bez polerki mechanicznej chyba sie nie obejdzie.

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2007, 19:45   

ja wyczailem polerke, to chlopaki mi powiedzieci ze 100 wezna za polerke, i widzialem jak to robili i efekt? prawie jak nowy lakier

corker
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2008, 13:23   

witajcie a może znacie jakiś godny polecenia zakład w szczecinie który wypoleruje mi Galanta w sensie zregeneruje lakier

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 12-08-2008, 19:01   

corker, kiedyś szukałem i znalazłem dwa zakłady ale nie zapisałem adresów.
Znalazłem je na GOGLE....

corker
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2008, 20:55   

Dzieki też tak szukałem ale potrzebuję kogoś sprawdzonego wiecie jak to jest w dzisiejszych czasach z zaufaniem.
Szukam dalej kiedyś moja znajoma regenerowała lakier na swojej astrze muszę ją zapytać, tylko pamiętam iż jej kolor z czerwonego po zabiegu stał się malinowy tzn zmienił odcień. Ale popytam i jak będę coś wiedział to dam znać.

Odpowiedz do tematu