|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[4G63] Wyciek oleju miedzy silnikiem a skrzynią biegów |
Autor |
Wiadomość |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 10-05-2007, 08:11
|
|
|
Jakby ciekło z uszczelniacza wału mokry byłby spód nie góra. Pomimo że uszczelnia wał, podczas wycieku strużka oleju nie ma styczności z kołem zamachowym, nie jest przez nie rozchlapywana. Spływa w dół po obudowie i wypływa za blachą rewizyjną pomiędzy skrzynią a silnikiem. Wiem bo miałem taki wyciek. Na szczęście w 4G13 wystarczy zdjąć skrzynię, sprzęgło, koło zamachowe i nie trzeba do tego rozbierać silnika |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
zieli [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 18:53
|
|
|
dzieki za raded!!! tez tak sobie myslałem ze sprzegło nie moze byc całe w oleju wczoraj sprawdzałem i jestem pewien ze to jest uszczelka pod głowica jeszcze zerknoł znajomy mechanik i potwierdził wiec czekam mnie wymiana co ewentualnie moge jeszcze wymienic albo co powinienem jak juz bede miał zdjeta głowice razem z uszczelka bede wymieniał tez pasek rorzadu i napinacz |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11-05-2007, 00:03
|
|
|
zieli napisał/a: | co ewentualnie moge jeszcze wymienic |
... uszczelniacze zaworów koszt niewielki a warto (tylko ori, żadne podróby), można jeszcze doszlifować zawory i gniazda, jak Ci łyka oliwe to i w pierścionki warto zainwestować .... |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|
|