|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 MPI] długie kręcenie rozrusznikiem zanim odpali. |
Autor |
Wiadomość |
maciek_pajero
Forumowicz
Auto: pajero pinin
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-02-2018, 16:53 [1.8 MPI] długie kręcenie rozrusznikiem zanim odpali.
|
|
|
Witam Was, mam problem i pytanie czy wasze MPI też tak długo kręcą zanim odpalą? w granicy 2 sekund na zimnym zanim złapie. Łapie odrazu na wszystkie gary bez problemów i szarpnięć, czy ciepły czy zimny praktycznie bez znaczenia. Wymienione świece jakieś 10tys km temu denso zwykłe nie irydowe, brak błędów w komputerze, wyczyszczona przepływka, filtr powietrza nowy, kolektor wyczyszczony razem z przepustnicą, obroty stałe nie skaczą. Posiada LPG sekwencję. silnik ma przejechane 121tys km na tą chwilę jest to przebieg autentyczny, 2005r produkcji. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 27-02-2018, 17:33
|
|
|
W Carismie 1.6 miałem tak samo, albo trzeba było zakręcić dłużej za pierwszym albo silnik odpalał od razu za drugim razem. Myślałem że to wina cofającego się paliwa ale to jednak nie było to. Po pewnym czasie przestałem szukać bo w sumie w niczym to nie przeszkadzało. Wiele osób na forum opisywało podobne przypadki ale raczej nikt nie rozwiązał tego problemu. |
|
|
|
 |
maciek_pajero
Forumowicz
Auto: pajero pinin
|
Wysłany: 28-02-2018, 14:09
|
|
|
u mnie za pierwszym odpala bez problemowo tylko trzeba dłużej kręcić co mnie trochę irytuje... |
|
|
|
 |
|
|