|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
2.5 HP - rzeczywista moc |
Autor |
Wiadomość |
ZYZY91
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-03-2018, 22:50 2.5 HP - rzeczywista moc
|
|
|
Postanowiłem sprawdzić jaką moc ma moje Pajero Sport 2013 r. i poprawić trochę osiągi, odwiedziłem V-TECH w Zielonce pod Warszawą. Wyniki standardowego softu z hamowni trochę mnie zaskoczyły, bo o ile moment obrotowy nieznacznie odbiegał od katalogowego - niecałe 340 Nm zamiast 350 Nm (automat) - to moc była znacznie niższa - 150 KM zamiast 178 KM. Po wgraniu zmodyfikowanego softu moc wróciła do normy (180 KM), ale moment obrotowy jest duuużo pokaźniejszy - 470 Nm Czuć to od razu podczas rozpędzania, szybciej wchodzi na obroty, a przy spokojnej jeździe szybciej wrzuca wyższe biegi. Spalanie wg komputera wydaje się niższe, ale dopiero ponad tydzień jeżdżę na nowym sofcie, więc za krótko, żeby coś konkretnego napisać.
Poniżej skan wykresu z hamowni, przy okazji pozdrowienia dla chłopaków z V-TECH w Zielonce, konkretnie i miło:
Czy ktoś z Was sprawdzał na hamowni L200 2.5 HP? Czy mieliście jakieś znaczące różnice w porównaniu do danych fabrycznych? |
|
|
|
 |
|
|