|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: josie 10-05-2007, 17:21 |
[ALL] Hamulce |
Autor |
Wiadomość |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 12:17 [ALL] Hamulce
|
|
|
Witam Panowie.
Przymierzam się do wymiany płynu hamulcowego. Szukałem postu na ten temat albo nie było tego tematu na forum albo go nie trafiłem. Chodzi o to, czy spuszczać płyn całkowicie i dopiero potem zalewać nowy, czy wlewać nowy i odpompowywać stary na poszczególnych kołach, zaczynając od najbliższego koła przy pompie. Wydaje mi się że spuszczając całkowicie zapowietrzę układ i będą problemy z odpowietrzeniem. Nie robiłem tego nigdy więc zdaję się na wasze doświadczenie. (Kto pyta podobno nie błądzi). Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady w tym temacie.
Generalnie chodzi o najprostszy i najszybszy sposób wymiany. |
Ostatnio zmieniony przez josie 10-05-2007, 17:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 10-05-2007, 12:44
|
|
|
Cytat: | Generalnie chodzi o najprostszy i najszybszy sposób wymiany. |
Wyciagasz ze zbiornicza ile mozesz np. strzykawka. Nalewasz na max. nowego plynu i przystepujesz do odpowietrzania. Zaczynasz od kola prawy tyl - lewy tyl - prawy przod i konczysz na lewy przod. Przy odpowietrzaniu czekasz az nie leca juz babelki powietrza i zaczyna leciec nowy plyn.
Caly czas pilnujesz poziomu plynu w zbiorniczku-bo trzeba dolewac.
O pompowaniu tez pisac Potrzebne 2 osoby
Chyba ze dla ciebie najprosciej i najszybciej to pojechac na stacje. Zaplacic za wymiane a oni np. cisnieniowo/szybko wypompuja plyn i wleja nowy |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 17:05
|
|
|
KaWu napisał/a: |
O pompowaniu tez pisac Potrzebne 2 osoby
Chyba ze dla ciebie najprosciej i najszybciej to pojechac na stacje. Zaplacic za wymiane a oni np. cisnieniowo/szybko wypompuja plyn i wleja nowy
|
Wiem że potrzebne dwie osoby.
A chciałbym zrobić to sam, to znaczy wymienić płyn bez pomocy mechanika, bo lubię grzebać przy samochodzie a jaka frajda. Dzięki za podpowiedź. |
Ostatnio zmieniony przez josie 10-05-2007, 17:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|