Przesunięty przez: Bizi78 27-03-2017, 16:59 |
Oferty z Allegro/otomoto/olx - przestroga |
Autor |
Wiadomość |
scotch_
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-03-2017, 19:09 Oferty z Allegro/otomoto/olx - przestroga
|
|
|
nie znalazłem takiego wątku, a jeżeli ktoś chce się skusić na tą sztukę https://www.otomoto.pl/of...m-ID6yHxPN.html to szczerze odradzam. Więcej info dla zainteresowanych poprzez PW. I dla potomności zrzut bo ogłoszenie wygaśnie.
edycja: jakoś nie wchodzą zdjęcia z google drive zatem link do zrzutu tutaj |
|
|
|
 |
wiwi02
Nowy Forumowicz ciekawość
Auto: mitsubishi ASX 1.6
|
Wysłany: 13-03-2017, 20:23
|
|
|
A co z nim nie tak? |
|
|
|
 |
enea
Forumowicz
Auto: focus
|
Wysłany: 13-03-2017, 20:35
|
|
|
opowiedz trohe o nim wszyscy są ciekawi |
|
|
|
 |
scotch_
Forumowicz
|
Wysłany: 14-03-2017, 06:56
|
|
|
tak jak napisałem, tylko na pw. Nie wiem co admin/mod powie na takie opisanie auta na forum dla całej rzeszy |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-03-2017, 07:14
|
|
|
Żadna tajemnica, w wielu działach poza ASX użytkownicy dziela sie swoimi opiniami podczas ogledzin zakupowych czy też raportami wykonanymi przez warsztaty |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
scotch_
Forumowicz
|
Wysłany: 14-03-2017, 08:00
|
|
|
ok ok, sprawa wyjaśniona.
Auto z zewnątrz ok, stan blach - trochę rysek, zadrapań - norma. Padał deszcz i trudno było ocenić dokładnie stan blach, na mierniku niby ok, chociaż miejscami lakier trochę grubszy (dobra polerka?). Co do przebiegu, autoDNA nie potrafiło zweryfikować, ale ostatni odnotowany w Belgii przy przeglądzie to 187107 km, a na przedostatnim przeglądzie rok wcześniej 186402 km (trochę to dziwne 700 km przez rok). Tym samym licznik skręcony w porównaniu do ogłoszenia. Nie wiadomo o ile. Kierownica wytarta szczególnie z lewej strony przy dolnym ramieniu. Pomimo zapewnień telefonicznych handlarza o książce serwisowej (heh szkoda że nie nagrywałem rozmowy) i niby ostatnim wpisie w kwietniu 2016 na miejscu okazało się, że owa książka to tak naprawdę instrukcja... Czujniki z przodu i z tyłu a sprzedający przy wyjeździe z placu, prosił o info jak daleko jeszcze może cofnąć. Powód? Czujniki nie działają... Po wyjęciu styropianu w bagażniku woda, nie wiadomo czy dlatego że stoi na zewnątrz i kondensuje czy jest jakiś przeciek. Opony letnie łyse jak kolano, wszystkie tarcze hamulcowe z pięknymi rantami - około 2-3 mm. Jazda testowa: auto niby to 150KM ale straszny zamuł. Silnik wkręcał się gorzej niż wersja 116 konna. Przez około 10km nie zgasła pomarańczowa kontrolka silnika. Na postoju brak jakiejkolwiek reakcji na uruchomienie klimatyzacji (oprócz kontrolki jej działania) zero zafalowania obrotów, nie było słychać charakterystycznego kliknięcia przekaźnika. Info od sprzedającego - jest za zimno aby klima zadziałała! Taaa a na dworze +9.... Braki w wyposażeniu - co innego w ogłoszeniu, co innego na miejscu. Dalej już się nie zagłębiałem - jak dla mnie nie było sensu. Na kanał nie wjeżdżałem bo i po co. Reasumując: 300 zł na paliwo, dzień stracony - auto nie kupione... |
|
|
|
 |
polaszczak
Gość
|
|
|
|
 |
Jarl
Forumowicz
Auto: ASX 1,6
|
Wysłany: 20-03-2018, 09:51
|
|
|
Ciekawe co oznacza pojęcie "full diesel"? Czyżby sprzedający chciał odróżnić swój pojazd od niewprowadzonych jeszcze do sprzedaży pojazdów Mazdy z silnikami o zmiennym stopniu sprężania ?
Jeśli chodzi o ten przebieg, to ciekawi mnie, czy pojazd był kupiony w Polsce i serwisowany non stop w ASO w udokumentowany sposób, czy tez został jakiś czas temu sprowadzony z zagranicy i ze dwa – trzy razy w tymże ASO się pojawił? Bo przy tym drugim scenariuszu przebieg można byłoby wpisać w zasadzie dowolny… |
|
|
|
 |
scotch_
Forumowicz
|
Wysłany: 20-03-2018, 14:46
|
|
|
full to chyba chodziło o wypas ktoś zapomniał przecinka postawić
co do historii to zadzwonić do sprzedającego i poprosić o datę pierwszej rejestracji tutaj można sprawdzić co i jak za freeeeee https://historiapojazdu.gov.pl/
ps. podana cena to netto |
|
|
|
 |
|