|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Carisma 1,6 pilne! |
Autor |
Wiadomość |
Xecutioner [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2007, 20:25 Carisma 1,6 pilne!
|
|
|
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2575825
Witam. Panowie przeczytałem tutaj sporo postów odnośnie miśków i kieruję do Was gorącą prośbę o wypowiedź co do tego auta.
Jutro z rana jadę je sprawdzić więc proszę napiszcie mi w strzeszczeniu na co mam zwrócić szczególną uwagę. Planuję oddać je na stację kontroli pojazdów do sprawdzenia ale wiadomo oni mi o np. rdzy gdzieś tak nic nie powiedzą.
Za poświęcony czas z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2007, 20:37
|
|
|
Muszę przyznać, że wygląda całkiem fajnie. Ciekawo dlaczego taka cena. Dziwi mnie również kontrola trakcji na wyposażeniu - nie słyszałem aby ktoś na forum miał taki bajer w Carismie w pierwszych latach produkcji - proszę poprawcie jeśli się mylę.
Jeśli chodzi o rudą to sprawdź tylną klapę oraz miejsca tuż za przednimi kołami (miejsce gdzie syka się chlapacz z błotnikiem - bodajże Stanik u siebie nie dawno w tych miejscach zauważył rudą.
Zobacz jeszcze czy nie ma wody w bagażniku tam gdzie jest koło zapasowe. Tylną wycieraczkę i inne pierdółki którymi możesz zbić cenę, która i tak jest niska. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 20-04-2007, 20:43
|
|
|
dany642 napisał/a: | proszę poprawcie jeśli się mylę. |
nie mylisz tymbardziej ze szyby w korbce
no i tez jakos nic szczegolnego nie zauwazylem, moze tylne prawe drzwi albo zdjecie takie |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Xecutioner [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2007, 21:02
|
|
|
ok czyli rozumiem że sprzedawca nie wie co sprzedaje skoro autko nie ma kontroli trakcji a wypisuje że ma - szkoda bo szczerze to się ucieszyłem
ok ale zacznijmy od początku (bałem się że nikt mi nie odpowie więc na szybko zamieściłem posta). Rozmawiałem ze sprzedawcą i auto jest takie tanie ponieważ na kilkanaście aut jakie posiada o tego nikt się nie pytał i nikt się nim nie interesował. Stoi mu i blokuje sprowadzenie kolejnych. Auto wystawione było tydzień temu na allegro z kwotą o 1000zł wyższą ale z uwagi na małe zainteresowanie chce się go pozbyć.
Obserwowałem je już wcześniej ponieważ zaintersowany jestem takowym samochodem. Jutro z rana jadę go zobaczyć, przetestować i chcę go zabrać na przegląd techniczny gdyż to chyba najlepsza opcja aby je sprawdzić. Już wiem gdzie mam wypatrywać ognisk korozji, czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje?
---------
Jeśli chodzi o tylne drzwi to odbija się w nich jakaś postać, ja nie dostrzegłem w nich jakiegoś wgniecenia.
------------
Jeszcze jedno, Panowie jakie to ma osiągi? chodzi mi o koniki bo szczerze to wiem tylko tyle że jest 6 wersji carismy z silnikiem 1,6 a ja nie dopytałem która to dokładnie jest. Gapa ze mnie |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 20-04-2007, 23:47
|
|
|
co za roznica ktora jak wszystkie 1.6 jezdza tak samo;
o tylne drzwi nie chodzi ze ktos sie odbija tylko jakby byly krzywe, a jesli sprzedawca ci powiedzial to co powiedzial, to moze byc cos nie tak z autkiem;
jakcos to miedzy 10 a do po 14 jestem jutro w poznaniu, moge pomoc obejrzec,
o 14 jest maly spot (o ile ktos oprocz mnie sie zjawi) pod ikea, dasz rade to podjedz tym autem rzuce okiem, lub ewentualnie wez je gdzies na franowo na sprawdzenie to podjade pomoge obejrzec wczesniej, bo tak to nie zabardzo chce mi sie gdzies smigac po poznaniu,
tel do mnie jakcos podaje na pw |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 21-04-2007, 00:40
|
|
|
miejsca rdzy, to przy swiatelkach od tylnej rejestracji (o ile wiem to jest to nieocynkowane miejsce i dlatego jest dosc podatne na rdze) oraz tak jak bylo pisane przy przednich chlapaczach (fotki w wątku o moim autku). Ale jesli to jest sprowadzone autko to raczej nie powinno miec takich problemow. Zreszta nawet z tych egzemplarzy ktore u nas jezdza wynika ze jedne maja rdze inne nie i w sumie nie wiadomo czemu taka roznborodnosc Aha, jeszcze jedno miejsce z rdza, to po podniesieniu tylnej klapy od bagaznbika na tylnej belce miedzy zderzakiem a dziura od bagaznika. Tak tez mam male ogniska rdzy. I wszystkie te ogniska to nie to ze ostatnio zauwazylem, powiedzmy ze od roku, moze dwoch juz z nimi walcze.
A jeszcze jedno moje spostrzezenie. Czy to naturalne ze w najubozszej w sumie wersji sa lusterka pod kolor?
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Tanpit [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2007, 08:16
|
|
|
Witam.
Z tego co kojarze, warto jeszcze zobaczyc czy nie ma rdzy przy czujniku otwarcia drzwi (ktos juz o tym wspominal? Jesli tak to wybaczcie).
Wlasciwie auto kosztuje male pieniadze i nawet jesli bylo lekko pukniete, to wydaje mi sie, ze warto sie nim zainteresowac. W srodku jest zadbane z tego, co widze.
Aha, no i te lusterka faktycznie dziwne, bo wesja niestety uboga.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Xecutioner [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2007, 16:30
|
|
|
Witam, autko stoi już pod moim domem więc macie kolejnego przedstawiciela, żeby nie napisać członka klubu
Serdecznie chciałem podziękować forumowiczowi Matejko którego skutecznie męczyłem dziś telefonami:) Dziękuję
Chciałem podziękować również pozostałym osobom za odzew i pomoc
A teraz jak na nowego przystało zapraszam do następnego tematu
http://www.mitsubishi-gra...p=149453#149453
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 22-04-2007, 09:37
|
|
|
Xecutioner napisał/a: | atejko którego skutecznie męczyłem dziś telefonami:) |
Nie ma problema, miales tylko cholerne szczescie ze jak zadzwoniles po tej 7-mej rano to juz nie spalem, bo obudzonyto nie bylbym zbyt mily fajnie ze sie udalo kupic dobre auto za bardzo dobra kase |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 22-04-2007, 11:25
|
|
|
Xecutioner napisał/a: | A jeszcze jedno moje spostrzezenie. Czy to naturalne ze w najubozszej w sumie wersji sa lusterka pod kolor? |
Tanpit napisał/a: | Aha, no i te lusterka faktycznie dziwne, bo wesja niestety uboga.
|
nie mylicie się....powinny być czarne |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
kikan
Forumowicz

Auto: carisma 99r 1.8 gdi exe
|
|
|
|
 |
Xecutioner [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 21:20
|
|
|
kikan napisał/a: | http://home.mobile.de/SIDOwKWemGnK7IILhfmJ93-Xg-t-vaNexlCpHpIsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11NhomepageSearchJ1178792004A1A1F503214NhomepageSearchD5000B-4O-t-vpL~BmPA1B20z-t-vQuVb_X_Y_x_yaIsO~BSRA6CEGNJinHomepageA0A0A0A0F503214A2/cgi-bin/da.pl?bereich=all&language=de&sr_qual=EGN&id=11111111258314519
ta chyba warto by bylo sie zainteresowac |
Można jaśniej? |
|
|
|
 |
|
|