Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Oryginalne Radio- problemy z zegarkiem
Autor Wiadomość
arkady 
Forumowicz

Auto: Colt 2009 1,3inform 3d
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-04-2009, 19:18   Oryginalne Radio- problemy z zegarkiem

Witam kolegów.
No i znowu problem ma żona w Miśku:))
W swoim Colcie ma oryginalne radio zamontowane fabrycznie w salonie podczas zakupu auta. Ostatnio mi się żali, że co chwila przestawia jej się zegarek . Gdy pojawię się w aucie ustawie na prawidłową godzinę wszystko jest ok. Potem gdy już mnie nie ma i żona jedzie do pracy, albo gdzieś śmiga po mieście mówi mi że już jest inna godzina.... nie wiem o co tu chodzi.... hmm nie zaglądałem do instrukcji odnośnie radia.ale może ktoś się z czymś takim spotkał.
Zdjęcie fabrycznego audio.

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2009, 20:41   

mialem to samo jakis czas temu - dzialy sie wlasnie takie 'cuda' - zegarek przestawial sie do przodu, potem do tylu itd. zglosilem przy przegladzie w aso - wytlumaczli ze wlaczona byla funkcja rds, ktora wylaczyli i faktycznie od tego czasu jest ok.
pozdrawiam!

MMC 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 + Smart
Wysłany: 26-04-2009, 22:06   

Jest to funkcja CT,czyli automatyczne ustawianie zegarka drogą radiową, ktorą można wyłączyć ręcznie na konsoli. Jeżeli chodzi o rożnice w czasie- uzależnione są one od stacji radiowej, której aktulanie słuchamy (jeżeli radio jest wyłączone, czas zostaje pobrany z ostatniej stacji), niektóre nie przestawiły jeszcze na letni, dlatego może być 1 godzina różnicy.

Pozdrawiam

arkady 
Forumowicz

Wysłany: 26-04-2009, 22:10   

Ręcznie na konsoli czyli gdzie dokładnie?? napisz jak możesz krótką instrukcję:)) powiem Żonie niech się sama z tym pobawi:)

Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2009, 00:55   

arkady, w menu radia (uruchamianym za pomocą przycisku "MENU") w przedliftowej wersji trzeba wybrać CT off. W instrukcji obsługi powinno być wyjaśnione jak to zrobić - w mojej jest :) Chyba jesteś jedynym użytkownikiem najnowszej wersji Colta, więc nie będzie miał kto Ci pomóc tak krok po kroku... :wink:

Pozdrawiam

arkady 
Forumowicz

Wysłany: 27-04-2009, 15:12   

Dzięki za info. Dzisiaj żona postąpiła według instrukcji i jak będzie wracała z pracy to zobaczy czy wszystko jest ok. Ale z pewnością wszystko będzie ok.Piwko się należy.

OLOs 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CZ5 2007
  Wysłany: 27-04-2009, 20:33   

Witam. Nie chciałem zakładać kolejnego tematu odnośnie radia.
Posiadam Colt`a z 2006 roku bez oryginalnego radia, zamierzam kupić jakąś oryginalną używkę. Moje pytanko do posiadaczy oryginałów. Jak się one sprawują tzn. czy nie zdarza im się przeskoczyć na płycie, jak działa tuner , łatwość obsługi, awaryjność itp. Dzięki za odpowiedzi. Pzdr OLOs

Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2009, 21:13   

OLOs, ja używam oryginalnego radia PZ-2000 i wszystko działa poprawnie, bez żadnych problemów. Płyt nie odtwarzam, bo korzystam z wejścia AUX i podłączam sobie mp3 playera, więc trudno mi się wypowiedzieć w tym względzie, ale jak chodzi o odbiór FM to jest bardzo dobrze - nie gubi fali, a funkcja AF działa skutecznie. Oczywiście możliwość bezproblemowego przełączania funkcji komputera pokładowego jest niezłym udogodnieniem :)

Na alledrogo od pewnego czasu wisi ten egzemplarz. Fabryczne radio z możliwością odtwarzania mp3 w tej cenie to moim zdaniem niezły układ :)

Pozdrawiam

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Wysłany: 27-04-2009, 21:38   

Bardzo rozsądna oferta!

OLOs 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CZ5 2007
Wysłany: 28-04-2009, 19:24   

Grasshopper. Dzięki już mi jest lepiej. Też za nim patrze na alledrogo. Pozdro

kszyho 
Forumowicz
kszyho

Auto: COLT 1.3 Z30 95KM
Wysłany: 04-05-2009, 08:27   

Witam

Dysponuję takim radiem i jest mi całkiem zbędne. Zostało zdemontowane z mojego colta Jeśli jesteś zaintersowany to daj znać.

Pozdrawiam

Krzysiek

cygan84 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0,06,Colt 1.3,10
Wysłany: 30-03-2018, 21:36   

Odnowie temat z fabrycznym radiem.
Podczas jazdy radio samo się przełącza na CD,zauważyłem że jak wpadnę w jakiś dołek też potrafi się przełączyć.Jest to bardzo irytujące podczas jazdy.Czasami też po włączeniu zapłonu radio jest wyłączone a wydaje dzwięk jakby szukało płyty :? Jaka może być przyczyna?radio do wymiany czy szukać gdzie indziej?colt przed lift.

Odpowiedz do tematu