[II 3.0 V6] Wymiana foteli |
Autor |
Wiadomość |
Tomasz5566
Nowy Forumowicz Tomasz
Auto: OUTLANDER II 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-04-2018, 09:50 [II 3.0 V6] Wymiana foteli
|
|
|
Witam
Właśnie wymieniam siedzenia na poliftowe i w tylnych jest przewód, pod wykładziną znalazłem miejsce żeby go podłączyć ,wie może ktoś do czego on jest .
I jeszcze jedno pytanko do starych przednich siedzeń mam podłączone trzy przewody czy jest możliwe że mają ogrzewanie a nie mają włącznika ,jak by nie miały ogrzewania to by miały dwa przewody dobrze myślę.
http://scr.hu/9okm/jucff
[ Dodano: 07-04-2018, 12:55 ]
Następne pytanko w fotelach przednich są inne gniazda niż w poliftowych (poliftowe mam z grzaniem) oprócz tego od poduszek, jest takie samo, pomoże mi to ktoś ogarnąć albo polecicie kogoś z okolic Wrocławia kto to zrobi.
Nie chcę sam kombinować bo jeszcze coś popsuje |
|
|
|
 |
barzuc
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II 2.2 MI
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lut 2018 Posty: 63 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 12-04-2018, 20:37
|
|
|
W tylnych kanapach w wersji poliftowej jest elektryczne sterowanie składaniem - przycisk w bagażniku (dokładniej - 2 dla L/P części kanapy osobno) jego pociągnięcie powoduje, że silniczek zwalnia zaczepy a kanapa z wielkim "bum" się składa. |
_________________ Teraz: Mitsubishi Outlander II 2.2 DID MIVEC |
|
|
|
 |
kruhy84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Wrz 2017 Posty: 168 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 12-04-2018, 21:08
|
|
|
w wersji przedliftowej też mam takie składanie tylnej kanapy. |
|
|
|
 |
barzuc
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II 2.2 MI
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lut 2018 Posty: 63 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 13-04-2018, 07:45
|
|
|
@kruhy84 - jak kupowałem swojego to egzemplarze przedliftowe nie wszystkie miały składanie kanapy z bagażnika, z kolei po lifcie te co oglądałem - miały wszystkie. Nie wiem z czego to wynikało, może wersja wyposażenia, może rocznik... nie wiem. |
_________________ Teraz: Mitsubishi Outlander II 2.2 DID MIVEC |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 13-04-2018, 10:06
|
|
|
ja mam przed liftem 07 i tylne fotele składają sią autom. z bagażnika ,oraz mają lampki podświetlające w każdym fotelu z tyłu,po lifcie lampek nie ma |
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Pomógł: 9 razy Dołączył: 31 Sty 2009 Posty: 444 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 14-04-2018, 19:11
|
|
|
Cześć Wszystkim
Ktoś orientuje się może na jakiej zasadzie działają te tylne lampki w fotelach ?
Można je domontować do wersji w której ich nie ma ?
Oglądałem dziś sobie polifta, i nie ma tych lampek , a w przedlifcie je miałem.
Z drugiej strony w polifcie od razu słoneczniki są podświetlone (daszki przeciwsłoneczne przednie) a w przedlifcie nie były w moim egzemplarzu |
|
|
|
 |
Tomasz5566
Nowy Forumowicz Tomasz
Auto: OUTLANDER II 3.0 V6
|
Wysłany: 15-04-2018, 21:07
|
|
|
Jak do składania to może podłącze, boczki w bagażniku wymieniłem i mam do tego przełączniki tylko nie podłączone. Wszystkie boczki wymieniłem na poliftowe dużo lepiej wyglądają obite górą skórą niż goły plastik.
Fotele wymienione mocowania te same wszystko idealnie pasowało oprócz przewodów od czujników pasów i czujników nacisku, do tego jest ten trzeci przewód . Wykręciłem gniazdo pasów z przewodem i zamieniłem. Co do czujników wagi od 2006 roku w Stanach jest obowiązkowy system gdzie w siedzeniach pasażera są umieszczone cztery sensory wagi pod szynami jeżeli ciężar siedzącego jest mniejszy niż 30 kilo poduszki pasażera są wyłączone, teraz już wiem dlaczego nie mogłem znaleźć wyłącznika poduszek. Dlatego w fotelu pasażera musiałem przełożyć szyny. Zostało mi tylko podłączenie ogrzewania jest jakaś wolna wtyczka pod wykładziną cztery piny tyle co w fotelu tyle że obie są męskie, to już zostawię elektrykowi. |
|
|
|
 |
|