Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
czrne kropki na masce...
Autor Wiadomość
slawek123
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 22:24   czrne kropki na masce...

Witam nie wiem co to jest zauważyłem ostatnio na masce czarne kropki na lakierze, wygląda jakby ktoś czyms popryskał, czy to jest może oznaka przyszłego rdzewienia ??

Molcia
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 23:25   

A ile autko ma latek, że mogą to być oznaki rdzewienia? Wydaje mi się, że rdza najpierw zjada progi i tym podobne, chyba, że miałeś na masce jakieś przedawnione odpryski. Ale pewnie zostało czymś spryskane, albo trzeba je porządnie umyć :wink:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-05-2007, 23:29   

pewnie jechales za kims kto wjechal na swiezo zalatana i polana smola dziure i stad te kropki na masce, sprobuj wyczyscic to ekstrakcyjna :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

slawek123
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2007, 09:09   

Autko ma 7 latek, te kropki wyglądąją jakby były przyklejone (wtopione) do lakieru

daro.do
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2007, 09:27   

Zmyj to benzyną ekstrakcyjną i nie zawracaj głowy

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-05-2007, 09:33   

a nie stalo auto pod drzewem ostatnio? - bo niektore wypuszczajac liscie zrzucaja takie luski - mocno klejace, zywiczne; one sie przyklejaja, od slonca czernieja i wzeraja w lakier

niczym tego nie usuniesz - tylko papierem sciernym (niszczac lakier) - wiem, bo taki mi zniszczylo Galanta :evil:

ew. ktos w okolicy cos smolowal i polecialo z wiatrem pare kropel

krzysiek_base
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2007, 23:02   

spróbuj kupić T-CUT jest to takie mleczko polerskie lekko scieralne ,auto sie swieci jak z salonu ,u mnie pracy nawet łata lekkie rysy jest dobry polecam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2007, 23:15   

slawek123 napisał/a:
Autko ma 7 latek, te kropki wyglądąją jakby były przyklejone (wtopione) do lakieru

muchy obsraly :D , zmyj tak jak koledzy pisza benzyna i zapomnij

demonik
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2007, 14:17   Pozbywanie sie czarnych kropek ze smoły asfaltu itp

Tak na wszelki wypadek jesli maska mogła byc malowana niefabrycznie zamiast benzyny estrakcyjnej użyłbym najpier zwykłego oleju do gortowania. Tez rozpusza asfalt i pochodne (ok odrobinę wolniej) ale na pewno nie rozpuści lakieru.

slawek123
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2007, 11:12   

arturro napisał/a:
slawek123 napisał/a:

muchy obsraly :D , zmyj tak jak koledzy pisza benzyna i zapomnij

:) Muchy powiadasz, no to jakieś wypasione musiały być bo te kropi to nie sa az takie małe jak na muchy, ale wsumie moze jakies genetyczne mutany mi się trafiły :)

Dzięki za podopowiedzi

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2007, 11:18   

albo asfalt, albo drzewo, jest taka benzyna do zapalniczek w takich metalowych pojemnikach, spróbuj tym , powinno dać radę bez szkody dla lakieru:)

Odpowiedz do tematu