|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kiedy można przegrzać silnik? |
Autor |
Wiadomość |
kozioł [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2007, 10:55 kiedy można przegrzać silnik?
|
|
|
Witam ,
ostatnio jak podjechałem do mechaniuka z pukniętym autem , i uszkodzoną lekko chłodnicą
(oberwał się "cycek" u góry chłodnicy) , to powiedzaił że mogę w ten sposób przegrzać silnik. Do pokonania miałem jakieś 20 km, woda się nie lała strumieniem , jedynie widać
mokre ślady , a w zbiorniku wyrównawaczym było i jest ok.Więc moje pytanie , czy w Cari nie ma jakiejś kontrolki od stanu płynu chłodniczego?. Powiedzaił że czasami może być tak że w ciągu kilku sekund temperatura wzrasta na maksa , i silnik do remontu. |
|
|
|
 |
szol25 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2007, 14:43
|
|
|
Na 99 % nie ma kontrolki. Jedynie wskaźnik od temperatury Ci wskaże, ze sie grzeje... Nie patrz na zbiornik wyrównawczy, zajżyj do chłodnicy. U mnie był motyw, że w zbiorniku był płyn, a w chłodnicy pusto. Układ sie zapowietrzył......i remont silnika. |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2007, 16:50
|
|
|
Nie ma osobnej kontrolki "przegrzania",
wskaźnik temperatury Cie o tym powinien informować. |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2007, 21:39
|
|
|
W suzuki czujnik od temp. silnika dokonywał pomiaru z temp. płynu w chłodnicy i miałem sytuację że woda uciekła mi dolną rurą, wskazówka stała na 2/3 a silnik był bardzo gorąacy. Na szcęścia do domu miałem blisko i nic się z nim nie stało. |
|
|
|
 |
|
|