|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
GUMOWE TULEJKI DRĄŻKA STABILIZATORA |
Autor |
Wiadomość |
mitsu-fan [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 14:55 GUMOWE TULEJKI DRĄŻKA STABILIZATORA
|
|
|
czy ktoś może dać namiar na kupno tulejek gumowych drążka stabilizatora tylnego i przedniego zawieszenia Mitsubishi Space Runner rocznik 1996 i czy ewentualnie MMC Space Wagon ma takie same ? |
|
|
|
 |
miszozon [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 16:17
|
|
|
Czy chodzi o gumki obejmujące rurę stabilizatora w miejscach przykręcenia do podwozia?
Jak tak to sie przyłączam, bo u mnie też są rozwalone.
[ Dodano: 10-05-2007, 16:33 ]
Mam jeszcze pytanie czy łączniki stabilizatora są takie same na przód i tył, bo znalazłem taka aukcje ale nie ma tam mowy o tym.
http://www.allegro.pl/ite...gon_runner.html |
|
|
|
 |
mitsu-fan [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 18:13
|
|
|
łączniki stabilizatora z przodu i z tyłu są różne - z przodu króciutkie, a z tyłu długie. Mnie również chodzi o tulejki obejmujące drążek stabilizatora w miejscu jego przymocowania do podłogi nadwozia. |
|
|
|
 |
miszozon [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 22:02
|
|
|
jutro zadzwonie do japaneze. Może będą mięli. A co ogólnie można powiedzieć o tych łącznikach, warto? Na aukcji napisane jest, że są produkowanie w Polsce i mają metalowe miseczki co jest wytrzymalsze na naszych drogach. Czy może jednak brać oryginały? |
|
|
|
 |
mitsu-fan [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 22:18
|
|
|
niedawno gdy miałem MMC sigma, wymieniałem łączniki z przodu i założyłem chyba oryginalne japończyki "Kayaba" w cenie chyba ok. 150 zł. Handlujący takimi częściami sam mówił, że lepiej kayabę niż zamiennik trochę tańszy, gdyż w sumie krócej wytrzyma na naszych drogach. A przy okazji gdybyś dryndał do japaneze to zapytaj o te tulejki dla drążka stabilizatora na przód i tył oraz o cenę. Ja łączników na razie nie potrzebuję.
Czekam na info, pozdrovka
[ Dodano: 10-05-2007, 22:30 ]
looknij też na to:
http://motocom.pl/mitsubi...,50084,,41.html |
|
|
|
 |
miszozon [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2007, 23:21
|
|
|
oczywiście że zapytam. Ostatnio wymieniałem sworznie, poduszki i tuleje, a zawieszenie z przodu dalej mi **** jak cholera. Np. ja jadę po jakiejś osiedlowej drodze (łagodne ale głębokie dziury) to średnio na co drugiej dziurze wali mi coś o podłogę. Mniej więcej tak pod pedałmi, nogami. Czy to łączniki, może te gumki albo ... no właśnie. Tak czy siak łaczniki wymienić muszę, bo mi go nosi trochę na trasie i nawet gościu od naprawy wachacza mówił, że są w ciężkim stanie.
Na marginesie aby wymienić końcówki to chyba nawet kół nie trzeba zdejmować. Wystarczy podnieść na podwoziu, czy jednak sie mylę ? Ogólnie mieszkałem na morzem i kuzyn ma warsztat ale przyjechałem do Łodzi na studia i muszę do mechanika zasuwać. Pytam sie, bo jak ma znowu wszystko zdejmować to będzie kosztować tyle co końcówki...
Dzięki za linka, nawet spoko sklepik |
|
|
|
 |
mitsu-fan [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2007, 08:49
|
|
|
wiem, że dość często jest problem odkręcić nakrętki od łączników stabilizatora bo są zapieczone ale całą impreza odbywa się z kanału lub najazdu bez demolki zawieszeń.
Niewykluczone, że mogą pukać łączniki, bądź wyrobione są tulejki stabilizatora, bądź też jest jakiś luz na którymś drążku kierowniczym ale to z kanału da się zbadać, luzy te są wyczuwalne w rękach |
|
|
|
 |
miszozon [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2007, 14:52
|
|
|
kurcze dzwonie i odzywa sie sekretarka, że w tygodniu czynne 14-17. Od 14 cztery razy próbowałem i nic. Szukałem w necie i rzeczywiście jest problem z tymi gumowymi tulejkami.
http://cgi.ebay.pl/MITSUB...1QQcmdZViewItem
Tu są niby do SpaceStar ale od 95r.
http://www.autoars.tu.pl/cennik_j.txt
A tu jest wszystko tylko nie gumy do SpaceRunner'a
nic, jeszcze popróbuje podzwonić.
[ Dodano: 11-05-2007, 15:08 ]
dodzwoniłem sie do gościa. Tulejki tylko na zamówienie, oryginały ok 30zł sztuka. Trzeba czekać około tygodnia. |
|
|
|
 |
mitsu-fan [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2007, 15:40
|
|
|
ja też zrobiłęm rozeznanie odnośnie tulejek stabilizatora i okazało się, że zamienników raczej niet, a w oryginale w serwisie MMC kosztują ok. 30-35 zł za sztukę zarówno na przód jak i na tył ta sama cena. Ja zdecydowałem się zamówić w serwisie MMC.
[ Dodano: 27-05-2007, 12:23 ]
tulejki już załozone - komplet w MMC lkosztował dokładnie 111 zł na przód i tył. |
|
|
|
 |
|
|