|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C51A 1.3] Gaśnie mi kurcze na wolnych obrotach;(:(:(:(1.3 |
Autor |
Wiadomość |
DaniOOO [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2007, 09:48 [C51A 1.3] Gaśnie mi kurcze na wolnych obrotach;(:(:(:(1.3
|
|
|
Dałem go niedawno do mechanika (wziął 290 zł!), zrobił że odpala na gazie i benzynie - przeczyścił instalacje, wymienił filtry no i alternator i pasek (iskrzył), ALE GAśNIE MI NA KAżDYCH śWIATłACH, NAWET JAK REDUKUJE BIEG NA ZAKRęCIE, NIE MA MOCY I CZASEM SIE DłAWI SKUBANIEC. Powiedzieli mi, że gaźnik jest do wymiany. Co robic?????Pomóżcie bo już mnie to wkurza a i kasy brak:/ |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21958 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 12-05-2007, 12:32
|
|
|
DaniOOO napisał/a: | Powiedzieli mi, że gaźnik jest do wymiany. | Kolejny dobry mechanik. Mógł powiedzieć, żebyś sprzedał auto i problem z głowy. Gaźnik można naprawiać, czyścić, regulować itd.
Co do problemu, radzę zrobić reset ECU. Masz komputer w tym Colcie? |
|
|
|
 |
DaniOOO [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2007, 18:10
|
|
|
Nie mam raczej, jest on z 1989r, a co do tego, że mógł powiedzieć zebym sprzedal ayto to jeden z nich tak wlasnie powiedzial, cytuje : " kto cie skrzywdzil tym autem" - kupilem je niedawno:/Drugi powiedział ze wymienie gaznik i bedzie ok...I co tu robic>?Dalem dzisiaj do iinego zeby sprawdzil, w poniedzialem powie czy da rade zrobic...Co to jest to ECU? |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 12-05-2007, 18:20
|
|
|
DaniOOO napisał/a: | Co to jest to ECU? | To jest właśnie komputer. DaniOOO napisał/a: | " kto cie skrzywdzil tym autem" | Musiał mieć trudne dzieciństwo albo minął się z powołaniem. Niech zmieni zawód Sorry za OT.
Zdejmij klemę minusową z akumulatora, poczekaj chwilę, załóż ją i odpal auto na 20 min. Wszystkie odbiorniki prądu wyłącz. To jest reset komputera (ECU). Może przestanie gasnąć. |
|
|
|
 |
DaniOOO [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2007, 18:43
|
|
|
ok, zrobie tak, dzieki za pomoc:) |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 13-05-2007, 12:33
|
|
|
Gdyby się okazało, że jednak to gaźnik to tutaj naprawiają. |
|
|
|
 |
DaniOOO [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 13:40
|
|
|
hmmmm, każe się w poniedziałek, niestety naprawa gaźników, którą mi podałeś, znajduje się w Lublinie - z Olstyna to troche daleko poszukam może uda się coś znaleźć w mojej WSI |
|
|
|
 |
|
|