|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero II lift |
Autor |
Wiadomość |
cichyPAJERO
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-05-2018, 13:19 Pajero II lift
|
|
|
Szukam zestawu do liftu na Pajero 3. Mam pękniętą sprężynę i chciałem wykorzystać to jako pretekst do Liftu.
Co możecie polecić i gdzie to dostać. Docelowo i tak tym autem jeżdżę po asfalcie a rekreacyjny off-roud to z synkiem raz na jakiś czas i to raczej amatorski. samochód do wyjazdów rodzinnych w dzikie rejony.
Chciałem również zamontować wyciągarkę i tu pytanie czy jest sens ładować kasę w stalowe zderzaki. czy wystarczy płyta. Zderzaki są dość ciężkie większe chyba spalanie.
Bedze wdzięczny za rady. |
|
|
|
 |
DonVito
Forumowicz
Auto: Pajero III long
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-05-2018, 17:16
|
|
|
Lift.
https://www.escape4x4.pl/pl/c/Pajero-91-00/144
Co do zderzaków.
P3 long ma długie zwisy i rozbudowane zderzaki przód/tył. Teoretycznie więc może i to dobry pomysł.
W praktyce;
primo. Czy zależy Ci na podwojeniu wartości pojazdu ?? ) ( zderzaki, lift, wyciągarka ).
po drugie, czy warto do rekreacyjnej jazdy ?
Właśnie sprzedaję Wranglera. Następca nie będzie miał wyciągarki. Przez trzy lata użyta cztero - pięciokrotnie. Z tego tak naprawdę ani razu z wielkiej konieczności. Bo była.
ps.
Następcą zapewne będzie już posiadane P3 long.
Planuję "tylko" lift 2", opony AT/MT 265/75r16 lub coś w tym stylu i być może progi rurowe. do hi-liftu
Planowany koszt.
Opony 5 x 600zł
Amorki + (sprężyny + 100kg) 2,500zł.
Montaż + 500zł ?
Być może felgi 4 x 300zł
Progi z łataniem podłużnic 1000-1200zł |
|
|
|
 |
|
|