|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ogrzewanie tył Pajero II - jak to działa? |
Autor |
Wiadomość |
krakowiak
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,8TD 1999
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-05-2018, 23:44 Ogrzewanie tył Pajero II - jak to działa?
|
|
|
Siemka,
mam w swoim P II taki panel dla pasażerów:
Wg manuala TYP2.
Czy ktoś może mnie oświecić jak to działa?
Napiszę co mi się wydaje, proszę o korektę:
Przełącznik "REAR / wiatrak"
* w pozycji REAR wyłącza tylną kontrolę całkowicie i wieje tylko przód.
* w pozycji "wiatrak" uruchamia się niezależne sterowanie tyłem?
Z tyłu jest dodatkowa nagrzewnica i parownik?
Nagrzewnica tył działa (grzeje) jak płyn chłodzący jest gorący.
Parownik pracuje tylko jeśli z przodu mamy również włączoną A/C.
Na panelu jest okrągły przycisk i dwie diody COOLER, HEATER.
Zaobserwowałem, że przełącznik nie robi nic. Na zdj wygląda na to, że ma być wciśnięty i wyciśnięty. U mnie można go wcisnąć na 1mm ale zawsze jest w tej samej pozycji. Dobrze? Czy wduszony na stałe? Brak reakcji na jego wciskanie. Diody zapalają się jedynie w zależności od pozycji suwaka i tylko wówczas jak z przodu mamy przycisk w pozycji "wiatrak". W pozycji REAR diody gasną. Nie jest też możliwe regulowanie prędkości wentylatora przy pomocy pokrętła na tym panelu.
[ Dodano: 02-06-2018, 23:05 ]
OK trochę poczytałem i porozkręcałem. Napiszę, może komuś się przyda.
1. w w/w wersji z tyłu jest i nagrzewnica i drugi parownik,
2. nagrzewnica znajduje się pod siedzeniem prawym tylnym, parownik po prawej stronie w bagażniku,
3. guzik po prawej załącza działanie tyłu (ogrzewania lub klimy). Przełącznik z przodu REAR/wiatrak załącza możliwość sterowania z tylnego panelu,
4. jeśli przełącznik jest w trybie REAR to nie działa tył. Jeśli w pozycji "wiatrak" to tył działa w zależności od ustawień na panelu tylnym,
5. guzik załącza i wyłącza działanie tyłu. Pozycja suwaka decyduje o tym czy działa nagrzewnica czy klima,
6. są dwa wentylatory i każdy z nich działa w zależności od trybu COOL/HOT z prędkością ustawioną pokrętłem,
7. ciepłe powietrze leci spod tylnej kanapy. Zimne powietrze z nawiewów w podsufitce i (tu mam wątpliwość) kanały te są rozdzielone: ciepłe nie poleci z sufitu a zimne spod nóg,
8. A/C z tyłu działa tylko jeśli przód jest w trybie A/C (nie działa w trybie ECONO). |
|
|
|
 |
|
|