Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jakie polecacie opony do Grandisa ?
Autor Wiadomość
maniek68 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DI-D
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-03-2016, 20:18   

marco06 napisał/a:
Oby dwa modele to "budżetówki", ale letnie nie muszą być z najwyzszej, lepiej dołożyć do porządnych zimówek.
Jak dla mnie to wystarczające ,płacić za oponę ponad 500 zeta to dla mnie zbyt drogo gdzie rocznie robię do 10 tyś.kilometrów.

NUFI 
Forumowicz

Auto: RVR 2.0 4x4, Chrysler T&C
Wysłany: 22-03-2016, 15:21   

Po zużyciu opon Pirelli P7 (rozwarstwiły się) założyłem tańsze opony - SAVA Intensa UHP 215/55/17:
http://www.oponeo.pl/model-opony/sava-intensa-uhp
Przejechałem na nich ok. 25000km i jeszcze na trochę wystarczą. Te idą na tył a na przód kupiłem niedawno nowe 2 sztuki.
Opony są bardzo dobre - na suchym i mokrym. Na mokrym rzadziej włącza się kontrola trakcji niż na P7

Mateopno 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis/S500
Wysłany: 23-03-2016, 16:42   

Ja kupowałem na zimę Matadory Sibir Snow (chyba tak się nazywają). W górach dały radę, także polecam. A co do letnich poszedłem za ciosem i kupiłem też matadory o
takie. Opona made in UE a nie żadna Indonezja, China czy inny Tajwan. Tylko gdzieś na skąpcu są za 252zł/szt więc można powiedzieć że to kawior w cenie pasztetu. Jak się będzie jeździło nie wiem ale czytałem gdzieś opinie to się ciepło o nich wypowiadali.

powodzenia

terenowiec 
Nowy Forumowicz

Auto: Previa, Land Cruiser, Chrysler
Wysłany: 27-03-2016, 22:29   

Witam Was serdecznie. To mój pierwszy post i nie czuję się jeszcze w pełni użytkownikiem tego forum. Tym bardziej, że nie jestem na razie posiadaczem Mitsubishi (kiedyś miałem Pajero).
Niemniej poważnie myślę, by zamienić jeden z swoich samochodów na Mitsubishi Grandisa. Moje pytanie w tym wątku dotyczy rozmiaru kół. Mam całkiem nowe - miesięczne, super zimówki w rozmiarze 205/65/15. Czy istnieje możliwość założenia ich do Grandisa? Czy jakiekolwiek felgi 15 cali zmieszczą się nad zaciskami? Pomijam fakt wyglądu, przekłamania licznika itp. Pytanie czy dałoby się je założyć?

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 28-03-2016, 20:28   

Uuu. z piętnastkami, to chyba może być problem. Ja zimówki mam 215/60 r16. Niestety, to nie jest tania opona

jogi_23 
Forumowicz

Auto: grandis 2.0 did bsy
Wysłany: 21-04-2016, 10:13   

Witam. Szukam teraz opon letnich i tak sie zadtanawiam jakie. Duzo jest dobrych opinii o Zeetex ale mam pewne obawy o zachowanie ns mokrym. Do droższych opon też podchodzę z rezerwą bo trafiają się kiepskiej jakości np michelin alpin a3, najgorsze jakie miałem z zimowych a tanie nie były.

Grzegorz J 
Mitsumaniak

Auto: Grandis 2.4 MIVEC
Wysłany: 21-04-2016, 13:26   

Jalatem jeżdżę na Hankook Ventus Prime 2 i nie narzekam. Mam je 2gi sezon.

maniek68 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DI-D
Wysłany: 21-04-2016, 17:50   

Witam trochę się rozglądałem i kupiłem oponki DAYTONA z promocji po 238 szt. i jestem bardzo zadowolony,wcześniej miałem yokohama i wydaje mi się że daytonki są cichsze.

jogi_23 
Forumowicz

Auto: grandis 2.0 did bsy
Wysłany: 22-04-2016, 09:28   

W innych autach to wg mnie dobre były bigestone er300 uniroyal rainexpert 2(głośne) i savy intensa hp ale szesnastki w rozmiarze do grandisa to spora kasa. W sumie to na kilka lat ale biorac pod uwage że ostatnio wydalem 4tys na wtryski to trochę chcę przy oszczędzić.

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 22-04-2016, 12:23   

z tańszych to Nexen są dobre i firestone oraz chyba najbardziej niedocenione dębice presto2

andrzejk1987 
Forumowicz

Auto: Grandis 2,4 MIVEC
Wysłany: 23-04-2016, 20:02   

Witam ,

Wszystkich ja osobiście z całego serca mogę polecić takie oponki

http://allegro.pl/4x-opon...6129986795.html

Nie są głośne a na mokrej nawierzchni trzymają się super cena była dla mnie podejrzana niska ale jestem bardzo zadowalany mam ciężką nogę a oponki sprawują sie super :mrgreen:

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 27-03-2017, 23:49   

siemanko zmieniam opony na lato :) znajomy ,który handluje zawodowo oponami zaproponował mi VIKING PROTECH HP 215/55R17,oczywiście chodzi tu o stosunek ceny do jakości.Widziałem też,w Waszych wpisach,że użytkujecie rozmiar 215/60 czy jest bardziej komfortowo niż na 215/55 ? Jakie polecacie oponki ?

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 27-05-2018, 10:57   

Widzę że wszyscy zakładają albo standard 215/55/17 albo idą w szersze opony, ja planuje założyć opony 205/55/17 jeździł ktoś grandisem na takich ?

Odpowiedz do tematu