|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pisk z tylnego koła |
Autor |
Wiadomość |
konradod
Forumowicz
Auto: lancer sport kombi 1.6 2006r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Lut 2014 Posty: 133 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 09-06-2018, 15:57 Pisk z tylnego koła
|
|
|
Witam mam taki oto problem. Po przejechaniu paru kilometrów jak samochód się rozgrzeje tj tylna piasta to słychać pisk z prawego tylnego koła. Myślałem że to wina tylnych tarcz bo były dość mocno zużyte. Wymieniłem całe komplety. Pisk dalej jest czy to możliwe żeby to było łożysko? A może coś innego? A i jak pobujam autem na boki to też to słychać. Osłona tarczy też odpada bo sprawdzałem i n8gdzie nie obciera. |
|
|
|
 |
mrcng
Forumowicz
Auto: Lancer CSW 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-06-2018, 07:36
|
|
|
Łożysko bardziej huczy niż piszczy jak jest zużyte. Może to wyda się banalne ale dokręć porządnie śruby w kole może tam coś piszczy. Tarcze wymieniłeś, klocki nie piszczą? Z tyłu są tarczobębny mogą zamiast klocków piszczeć te okładziny od ręcznego.. |
|
|
|
 |
|
|