[Cari 1.8 GDI] Mój początek z Carismą |
Autor |
Wiadomość |
jimmy126
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-05-2018, 22:18 [Cari 1.8 GDI] Mój początek z Carismą
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,
Jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Carismy w wersji hatchback z silnikiem 1.8 GDI. Auto kupiłem za stosunkowo nieduże pieniadze ponieważ wnętrze jest zaniedbane. Największym mankamentem jest odstawajaca tapicerka na bokach drzwi (wszystkich) oraz odklejona podsufitka w tylnej części auta. I tutaj pytanie do Was już pewnie bardzo doświadczonych w temacie. Co można z tym zrobić? Czy wystarczy odkręcić boczek drzwi i spróbować podkleić ten materiał? |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 807 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 05-06-2018, 21:57
|
|
|
Patrzyłeś na szrocie w jakiej cenie sprzedają środek? |
|
|
|
 |
MManiak
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DID 102KM
|
Wysłany: 10-06-2018, 22:15
|
|
|
Każda Carisma już w tej chwili ma firankę na drzwiach. Jedynie trzymają się te szare (materiałowe), ale też nie wszystkie. Zależy pewnie od tego czy dany egzemplarz miał praną tapicerkę.
Dookoła panela masz kilka śrubek, które trzeba odkręcić (nie pamiętam, czy na dole też), jedną w klamce i jedną w rączce. Panel musisz pewnym i nie za mocnym szarpnięciem odciągnąć zaczynając od dołu. Górę traktujesz osobno odciągając cały panel do góry.
A podsufitówka jest z kolei bardzo dobrze przyklejona. Kiedyś oglądałem taką zieloną GDI i też miała oderwaną. Zależy jak kto szanuje W moich dwóch Carismach nie było z tym problemu |
_________________ Mój poprzedni Misiek |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 11-06-2018, 06:05
|
|
|
Pewnie ktoś się odbierał do anteny lub był tam jakiś przeciek albo przy antenie lub z wężyka od płynu spryskiwacza tylnej szyby. |
|
|
|
 |
|