Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Mój początek z Carismą
Autor Wiadomość
jimmy126 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-05-2018, 22:18   [Cari 1.8 GDI] Mój początek z Carismą

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,
Jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Carismy w wersji hatchback z silnikiem 1.8 GDI. Auto kupiłem za stosunkowo nieduże pieniadze ponieważ wnętrze jest zaniedbane. Największym mankamentem jest odstawajaca tapicerka na bokach drzwi (wszystkich) oraz odklejona podsufitka w tylnej części auta. I tutaj pytanie do Was już pewnie bardzo doświadczonych w temacie. Co można z tym zrobić? Czy wystarczy odkręcić boczek drzwi i spróbować podkleić ten materiał?

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 05-06-2018, 21:57   

Patrzyłeś na szrocie w jakiej cenie sprzedają środek?

MManiak 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DID 102KM
Wysłany: 10-06-2018, 22:15   

Każda Carisma już w tej chwili ma firankę na drzwiach. Jedynie trzymają się te szare (materiałowe), ale też nie wszystkie. Zależy pewnie od tego czy dany egzemplarz miał praną tapicerkę.
Dookoła panela masz kilka śrubek, które trzeba odkręcić (nie pamiętam, czy na dole też), jedną w klamce i jedną w rączce. Panel musisz pewnym i nie za mocnym szarpnięciem odciągnąć zaczynając od dołu. Górę traktujesz osobno odciągając cały panel do góry.
A podsufitówka jest z kolei bardzo dobrze przyklejona. Kiedyś oglądałem taką zieloną GDI i też miała oderwaną. Zależy jak kto szanuje :wink: W moich dwóch Carismach nie było z tym problemu

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 11-06-2018, 06:05   

Pewnie ktoś się odbierał do anteny lub był tam jakiś przeciek albo przy antenie lub z wężyka od płynu spryskiwacza tylnej szyby.

Odpowiedz do tematu