Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Swap silnika 1.6>1.8 a komputer MD341146 ->MD341150 wa
Autor Wiadomość
systalon 
Nowy Forumowicz
SysTalon

Auto: carisma 1.6 SOHC @ 1.8 SOHC
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-06-2018, 21:20   Swap silnika 1.6>1.8 a komputer MD341146 ->MD341150 wa

Witam, jak pisałem wcześniej jestem po wymuszonym swapie silnika. 1.6->1.8 SOHC. Moje ecu ma nr MD341146. Domyślając się, że to ecu nie ma takiego zakresu dobierania mam by uzyskać 90km->115km z obecnego silnika (prawie 30% różnicy) to poszukuję kompa oryginalnego z 1.8 SOHC. Osprzęt silnika bez zmian, zapłon na 2 fajko-cewkach. Starsze komputery były przygotowane na aparat zapłonowy,

stąd Ecu takie jak MD322357 nie wchodzą w grę. Model wyżej od od mojego i wg mnie najbardziej trafny to MD 341150.... tylko, że.. dlaczego wg internetu to dokłądnie ecu pasuje do tak wielu modeli - np. Carismy 1.8 ale też 1.6 , Pajero 2.0 jak i 2.5.

Czy ten komputer jest tak powszechny i potrafi dostosować mapę wtrysku do tak wielu różnych silników? I czy w ogóle jest sens zmiany ecu ( możliwe że obecny też jest w stanie zmodyfikować mapę dając przyrost 27%?), bo przyrost mocy co prawdą poczułem po swapie, ale bardziej wygląda mi to na przyrost rzędu 10-15% a nie prawie 30..

Proszę o pomoc w tej kwestii. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu