|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamienność elementów O3 z O3 PHEV i temat świateł |
Autor |
Wiadomość |
szczut
Nowy Forumowicz
Auto: jeszcze Nissan Almera
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-06-2018, 22:33 Zamienność elementów O3 z O3 PHEV i temat świateł
|
|
|
Cześć wszystkim
Stoję przed dylematem doboru części do naprawy swojego miśka (sprowadzony z USA, trafiony przód)
Modelowo rocznik 2017
jak wygląda temat zamienności części blacharskich między zwykłą wersją benzynową (2.4L) a wersją PHEV. Głównie chodzi tutaj o elementy związane z przodem samochodu (maska, zderzak, chłodnice)? Ewentualnie czy z innych modeli ? coś starszego sprzed liftu ?
Kolejny temat to zamienność lamp zwykłych na full LED - czy tutaj jest wymagana jakaś dodatkowa przeróbka ? Czy też jak oryginalnie były zwykłe lampy to można wstawić lampy LED
Przepraszam za zapewne lamerskie pytanie ale to mój pierwszy O3 |
|
|
|
 |
SZCZAW
Forumowicz
Auto: O III 3.0 V6 z 2017
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2014 Posty: 141 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 27-06-2018, 21:06
|
|
|
lampy możesz brać fulled, zmiana tylko kabelków w automatyce poziomowania, blachy te same , zderzak pasuje z europy ,tylko popatrz w katalogach ma inny wzór u dołu ale jest tego na enterneto, chłodnice nie wiem, w moich, uderzenie nie doszło do chłodnic ale ważne wymiary i grubość. |
_________________ szczaw |
|
|
|
 |
szczut
Nowy Forumowicz
Auto: jeszcze Nissan Almera
|
Wysłany: 29-06-2018, 10:20
|
|
|
Super
Dzięki za odpowiedź
a ewentualne schematy/rozkład sygnałów do przeróbki kostki ?
Na razie nie udało mi się nic znaleźć na sieci stąd pytanie. |
|
|
|
 |
SZCZAW
Forumowicz
Auto: O III 3.0 V6 z 2017
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2014 Posty: 141 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 29-06-2018, 16:16
|
|
|
to szukaj lepiej , bo jest na forum , sam korzystałem, nawet są foty, uwaga łatwo spalić bez wiedzy elektryka. |
_________________ szczaw |
|
|
|
 |
|
|