|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] skrzynia automat , słaby wsteczny |
Autor |
Wiadomość |
alexs6
Forumowicz alexs6
Auto: pajero 3.2 DID 2003r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-12-2017, 19:45 [3.2 DID] skrzynia automat , słaby wsteczny
|
|
|
Witam znów mitsumaniaków
Znów problem ze skrzynią automat
Mianowicie wrzucam R i długo muszę poczekać słuchając po zgrzycie hamulców jak się bardzo powoli załącza w kilka sekund dopiero , po czym słabo ciągnie - stojąc pod górę tyłem auto słabo podjeżdża ( niekiedy jest tak , że dość mocno zapnie i nie stacza się z górki a niekiedy jakby nie było wstecznego , puszczam hamulec a auto toczy się w dół i muszę dodać dość dużo gazu żeby zaczęło się wspinać , przy czym nie ma takiego efektu , że po dodaniu gazu mocniej nagle załapuje i szarpnie ) , wrzucając D jest wszystko oki , choć mam wrażenie że teraz tak jakby dwa razy czuję szarpnięcie jakby załączał najpierw słabiej i po sekundzie mocniej i wszystkie biegi chodzą płynnie
tylko ten wsteczny coś nie tak
proszę o jakąś pomoc ....
już jakieś pół roku temu zmieniałem planetarkę bo nie wrzucał żadnego biegu |
_________________ alexs6 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 07-12-2017, 10:59 Re: skrzynia automat , słaby wsteczny
|
|
|
alexs6 napisał/a: | Witam znów mitsumaniaków
Znów problem ze skrzynią automat
Mianowicie wrzucam R i długo muszę poczekać słuchając po zgrzycie hamulców jak się bardzo powoli załącza w kilka sekund dopiero , po czym słabo ciągnie - stojąc pod górę tyłem auto słabo podjeżdża ( niekiedy jest tak , że dość mocno zapnie i nie stacza się z górki a niekiedy jakby nie było wstecznego , puszczam hamulec a auto toczy się w dół i muszę dodać dość dużo gazu żeby zaczęło się wspinać , przy czym nie ma takiego efektu , że po dodaniu gazu mocniej nagle załapuje i szarpnie ) , wrzucając D jest wszystko oki , choć mam wrażenie że teraz tak jakby dwa razy czuję szarpnięcie jakby załączał najpierw słabiej i po sekundzie mocniej i wszystkie biegi chodzą płynnie
tylko ten wsteczny coś nie tak
proszę o jakąś pomoc ....
już jakieś pół roku temu zmieniałem planetarkę bo nie wrzucał żadnego biegu |
Moze mieć to związek z układem sterującym w skrzyni, zatarte elektozawory. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
miqnet
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero DiD 3.2 2005r
|
Wysłany: 06-07-2018, 13:23
|
|
|
Czesc,
Mialem podobny problem.
Do przodu na D wszytko dziala pieknie. Wsteczny R lapie na plaskim ok, na pochylym czasem lapie czasem nie
Okazalo sie ze obudowa filtra oleju skrzyni sie rozszczelnila. Wymiana filtra + oleju w skrzyni i po problemmie. Jak sie domyslalm brakowalo cisnienia oleju |
|
 |
alexs6
Forumowicz alexs6
Auto: pajero 3.2 DID 2003r.
|
Wysłany: 06-07-2018, 18:15
|
|
|
u mnie jest inaczej , po prostu tylko na zimnym jakoś łapie i to po 3-4 sekundach a na ciepłym już kilka sekund i już nie łapie tak mocno żebym pod górkę ruszył |
_________________ alexs6 |
|
|
|
 |
|
|