Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio- wymiana na nowe. Recenzja Android 10
Autor Wiadomość
Remus 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubischi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-07-2018, 09:10   Radio- wymiana na nowe. Recenzja Android 10

Witam, mój pierwszy post dotyczy radia które chciałem pokazać.
Radio na Androidzie 10 cali
Ekran pojemnościowy 1200x600.
Czterordzeniowy procesor wspomaga 2G ramu i 32Romu.
Wzmacniacz dźwięku to udany model TDA 7786
Wbudowane wifi 802.11 BGA
Obsługa modemu 3G-dongla
Wsparcie dla OBDII
Wsparcie tylnej kamery
Wsparcie przedniej kamer DVR na wifi
Wsparcie dla Google Play
Wsparcie IPOD i Android
Obsługa mirror link
Wbudowany GPS sirf strar i glonas
Wsparcie map ONline i OFFline
Obsługa wszystkich języków
Obsługa radia cyfrowego
Obsługa telewizji naziemnej
Obsługa materiału Video FullHD (skalowanie)
Wsparcie USB
Wsparcie obsługi oryginalnego sterowania z kierownicy
Wymiana banalnie prosta, podwadzamy plastikiem obudowę na pokrętłami klimatyzaci i wyskakuje cała konsola. Odkręcamy 4 śruby mocujące CD, odpinamy 3 konektory i przestrzeń dla nowego radia jest wolna. Przenosimy zatrzaski ze starego radia do nowego.
Konektor od kierownicy (szary ) wpinamy do przeznaczonego gniazda zasilanie podłączamy do białego gniazda,
Montyjemy osprzęt nowego radia czyli antenkę wifi i GPS. konektory żeńskie wpianamy do radia i wyprowadzamy do schowka pasażera.
Uziemiamy radio do konstrukcji przygotowanym kabelkiem.
Mocnym ruchiem wpychamy w konsole w przeznaczone miejsce,
Włączamy zapłon.
Wybieramy logo MITSUBISCHI uruchamiamy BT i parujemy zestaw głośno mówiący.
Parujemy wi-fi w funkcji HOTSPOT.
Logujemy się do Google.
W slot OBD wpinamy adapter BT ELM327 i parujemy go z radiem.
Personalizujemy androida do własnych potrzeb.
Po uruchomieniu systemu mamy do dyspozycji 19G romu resztę zajmują aplikacje Google.
Zimny start GPS to około 20s jest to przyzwoity wynik, na naszą półkulą widnieje około 14 satelit wczoraj radio widziało 10 bez zakłóceń.
Wgrana mapa Sigic ON i OFF wystartowała szybko skalowanie obrazu jest płynne.
W radiu mogą pracować jednocześnie 2 aplikacje czyli jedziemy na mapie a gra nam radio.
Start systemu jak w zwykłym tablecie około 20 sekund ale dzwieki z radia uzyskujemy w 5 skundzie. Dźwięk jest czysty bez trzasków jest to zasługa TDA.
Aplikacje uruchamiają się szybko nie brakuje mozy obliczeniowej i ramu którego mamy do dyspozycji 1.5 g wolnego.
Ekranik pojemnościowy 4 punktowy (multitouch) jasność na przzwoitym poziomie, kąty widzenia bardzo dobre kolorystyka przyzwoita.
ELM w aplikacji Torque działą dobrze wyśietla wszystkie dane z silnika łącznie z błędami, działą na tyle co pozwala chip za 10 złotych z darmową aplikacją. Zegary można zmieniać i wygląda to świtnie nie potrzeba kupować HUDA.
Przyciski z kierownicy programuje się szybko można zmienić funkcje na dowolne.
Więcej dopiszę bo to było pierwsze uruchomienie. Całość działa świetnie.
Pliki z mojego serwera nie mają wirusów.
http://gofile.me/6yOIA/NfCRduJDn
http://gofile.me/6yOIA/7XZ165ANs
http://gofile.me/6yOIA/uQs3eBgMt

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 26-07-2018, 16:46   

Widzę, że to chińczyk, ale jaki model ? Gdzie kupiłeś i za ile ?

Remus 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-07-2018, 20:38   

Oczywiście że Chińczyk w EU nie produkuje się takich urządzeń a jeżeli ktoś robi to i tak na Chińskich częściach.
Cena 309 dolarów plus cło i vat 80 dolarów. Kupiłem pewnie u producenta w Chinach WAY HACTIVOL

hilary4 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitschubishi ASX 2018
Wysłany: 27-07-2018, 10:41   

Witam przyłączę się do dyskusji. Miałem chińczyka 10.2 w lancerze i byłem mega zadowolony zmieniłem lancera na ASX 2018 ze stacją MGN i tu mi rura zmiękła za te pieniądze toż to rozbój w biały dzień.Android 4.2.2 nawigacja TOM TOM z połową funkcji pełnego programu , 1 słownie jedna darmowa aktualizacja map ,totalna porażka w chińczyku miałem IGO z mapami HERE dostępem do aktualizacji z wszystkimi bajerami nawigacji ale było i się zmyło nowy właściciel się cieszy.Przeglądałem ALI Express ale stacje kończą się na 2014- 2016 widziałem niby jedną dla rocznika 2018 ale z 1GB ram to nie warto nawet oglądać.
Remuspodaj rocznik Twojego auta ewentualnie link na Ali Express do sprzedawcy byłbym wdzięczny.

Bohdan125 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 20-08-2018, 20:59   

A jak się ma wymiana radia do gwarancji. Pytam z ciekawości bo mój też jest jeszcze na gwarancji producenta.

jotbe 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DID
Wysłany: 24-08-2018, 18:49   

A czy nie wyskakuje ci może problem z poduszkami powietrznymi po podłączeniu tego chińczyka?

Remus 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-08-2018, 22:15   

Nie wyskakuje, ale jak odłączysz kostkę od kierownicy i włączysz zapłon to się pokaże. Ja w radiu mam wejście na ową kostkę.
Ostatnio podłączałem iluminację po ściemnianie zegarów i sam wywołałem błąd. Mam dostęp do programu WOW i Autocom to wykasowałem. Co ciekawe system szuka cały czas oryginalnego radia po Canie
Bohdan ja mam staruszka z 2012r.

Odpowiedz do tematu