|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kluczyk serwisowy |
Autor |
Wiadomość |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 12-06-2013, 21:41
|
|
|
plecho1 napisał/a: | Fotele też powinny mieć zamki których nie da się otworzyć kluczem serwisowym | Co takiego? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 12-06-2013, 22:44
|
|
|
U mnie w poprzedniej Carismie przyciski od składania oparć tylnej kanapy miały wkładki do których pasował jedynie główny klucz, podobnie z resztą jak do schowka czy do bagażnika. Kluczem serwisowym dało się jedynie otworzyć drzwi i odpalić auto. W obecnej nie pamiętam czy jest tak samo, bo nawet nie zwróciłem na to uwagi, zresztą schowek nie jest zamykany więc siedzenia pewnie też nie. |
|
|
|
 |
jajo-m
Nowy Forumowicz
Auto: Galant Avance SedanV6 2.5 02r
|
Wysłany: 13-08-2018, 21:46
|
|
|
Witam.
Odkopię trochę temat, bo widzę, że pojawiał się tu problem z otwieraniem klapy bagażnika kluczykiem. Ja też mam ten problem, odkąd mam galanta nie mogę otworzyć bagażnika kluczykiem (kluczyk w ogóle się nie przekręca) .
Chciałem się zabrać za to, ale nie wiem jak wymontować wkładkę. Ściągnąłem wykładzinę z klapy i widząc śrubkę na płaski śrubokręt na wkładce chciałem ją odkręcić, ale pół główki się odłamało. Śrubka ta trzymała tę wajchę co idzie do zamka.
Czy aby wyjąć wkładkę w ogóle trzeba odkręcić tę śrubkę, a może trzeba ściągnąć blendę (jak tak to jak? Bo odkręciłem wszystkie nakrętki, a blenda nie wychodzi)? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 13-08-2018, 23:50
|
|
|
Trzeba zdemontowac blende, a zamek/wkladka skrecona jest nakretkami na klucz 10mm
po srodku blendy jest zaslepka trzeba ja zdemontowac i tam znajduje sie wkret i kolek |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
jajo-m
Nowy Forumowicz
Auto: Galant Avance SedanV6 2.5 02r
|
Wysłany: 14-08-2018, 00:04
|
|
|
Spoko, dzięki. Właśnie widziałem tą zaślepkę, próbowałem włożyć śrubokręt w te dwa miejsca na zaślepce, ale nie chciało się ruszyć, a bałem się mocno wciskać. Jutro jeszcze sprawdzę. |
|
|
|
 |
|
|