|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E33 sohc] kompletne założenie klimatyzacji |
Autor |
Wiadomość |
swees
Mitsumaniak
Auto: Volvo V60 CC T5 2018
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-05-2007, 15:10 [E33 sohc] kompletne założenie klimatyzacji
|
|
|
witam wszystkich!
upały zaczęły nawiedzać naszą piękną krainę. bez klimatyzacji w samochodzie jest coraz trudniej. zacząłem rozglądać się po allegro za poszczególnymi częściami do lodówki i problem polega na tym, że ot tak można kupić tylko chłodnicę. sprężarek jest kilka, ale zazwyczaj opisane jako mitsubishi 2.0TD galant, spacecośtam, blablabla. pierwsze pytanie - czy taki kompresor może być plug&play w galancie 2.0 sohc (benzynowy)? następna sprawa to osuszacz - w grę wchodzi chyba tylko nówka sztuka. regulator ciśnienia - też tylko nowy? co z wężykami potrzebnymi do złożenia tego w ciągłą całość? do tego jeszcze galantowy przycisk na kokpit... czy ktoś już w ogóle podejmował się takiego wyzwania? jakich kosztów można się spodziewać? proszę o wszelkie opinie/rady dotyczące tego tematu.
pozdr |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 14-05-2007, 22:31
|
|
|
No widzisz a ja wlasnie mam dwa kompresory do benzyniaka na zbyciu a potrzebuje od diesla. Co do klimy ja jestem na etapie kompletowania. Najlepiej poszukac z jakiegos autka na czesci tak zeby nie brakowalo niczego bo czasami pierdolka potrafi przystopowac.
Kompresor od diesla jest inny (inny pasek) takze nie podejdzie. Rurki moga byc uzywane ale musza byc cale. Nie wymieniles jeszcze parownika ktory idzie pod deske i zestawu przekaznikow wentylatora, komputerka. Jest troche tego. Co do kosztow to mysle ze w granicach 1000 sie zamknie calosc. |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |