Kilka pytań odnośnie spalania 2.0 DiD |
Autor |
Wiadomość |
potentator
Forumowicz
Auto: Mitsu
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-08-2018, 11:07
|
|
|
Wiem, że pytanie nie związane z tematem. Jeżdżę spod Krakowa i nad morze ale przez pl. Jak wygląda droga przez Niemcy? Lepsza,płynniejsza? Dlaczego wolisz jechać przez Niemcy? Ja jeżdzę S3 do góry albo A1 |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 23-08-2018, 11:40
|
|
|
To było kilka lat temu.
Generalnie, nie warto przez Niemcy.
No i wracając, trafiliśmy na giga korek od szczecina do Berlina, chyba połowa ich wyjechała nad morze.
Teraz masz fajne drogi przez Polskę.
Klika razy byłem w Dźwirzynie lub Rowach.
I różnie jechałem.
Na Wrocław, Częstochowę, Poznań.
Teraz drogi tzw. 3 są dobrej jakości.
Raz pojechałem, na "przeszczał" i wtedy zrobiłem ten super wyniki spalania, tak że po dojechaniu na miejsce komputer pokazywał jeszcze 200km zasięgu
Jedyny kłopot, to jest taki, że robaki to łopatką z szyby przedniej zdrapujesz.
Co do prędkości, było szybko . Raczej faktycznie było to pewnie 183 bo prędkościomierz wskazywał coś około 200. Pamiętam na 100% że było 3 na końcu.
i łuki zaczynają mieć duże znaczenie. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 23-08-2018, 14:30
|
|
|
chyba tylko desperaci jada nad polskie morze przez niemcy
przeciez tam teraz to jeden wielki korek,nawet w nocy
zreszta jak ktos tylko jezdzi w niedziele i chce sie wybrac nad morze to tylko pociagem
czesto jezdze trasa DK11 Pila-Poznan i jak sie trafia barany z poczatkowa literka D lub S na drodze to praktycznie przez 60% drogi nie idzie ich wyprzedzic (do tego tam teraz narobili wysepki)
boja sie depnac w gaz ,trzymaja sie blisko poprzedzajacego pojazdu a jak sie im wjedzie przed maske (bo nie zdazy sie wyprzedzic kilku pojazdow na raz) to trabia i ostro hamuja stwarzajac zagrozenie auta jadacych za nimi !!!
|
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1932 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 23-08-2018, 14:59
|
|
|
kajos napisał/a: | czesto jezdze trasa DK11 Pila-Poznan i jak sie trafia barany z poczatkowa literka D lub S na drodze |
Ja jeżdżę z początkową litera D. Chciałeś mnie obrazić? Czy wszystkich z taką poczatkową literą na tablicy rejestaracyjnej. Opowiedzieć Ci jak jeżdżą kierowcy z poczatkową literą P w górach? Jednak nie mam zamiaru nikogo wyzywać od baranów i generalizować, że wszyscy tacy są. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 23-08-2018, 20:50
|
|
|
apikus napisał/a: | kajos napisał/a: | czesto jezdze trasa DK11 Pila-Poznan i jak sie trafia barany z poczatkowa literka D lub S na drodze |
Ja jeżdżę z początkową litera D. Chciałeś mnie obrazić? Czy wszystkich z taką poczatkową literą na tablicy rejestaracyjnej. Opowiedzieć Ci jak jeżdżą kierowcy z poczatkową literą P w górach? Jednak nie mam zamiaru nikogo wyzywać od baranów i generalizować, że wszyscy tacy są. |
jesli ciebie urazilem przepraszam
ale wybacz tak na tej trasie sie mi zdarza i to co roku
z innych wojewodzt tak raczej nie robia |
|
|
|
 |
cyborglubin
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2
|
Wysłany: 19-09-2018, 15:31
|
|
|
potentator napisał/a: | Jechałęm nad morze trasa prawie 800 km od mojego domu, spalanie z kompa ok6.5 l przy 140 km/h z tempomatem na klimie, ale mam chipa włożonego. W sumie miałem opla wczesniej z silnikiem 1.6 i wyjazd nad morze był droższy o 150 zł. Teraz tankowałem w sumie 3 razy do pełna ale jeszcze mam paliwa na 200 km pokazuje. Zrobione prawie 2 tys. km już. Wszystko zależy mi się wydaje od jakości paliwa i od tego czy mam chipa włożonego. Ja jestem zadowolony strasznie ze spalania i komfortu samochodu |
Następny bajko pisarz ja też jechałem nad morze 130 z tempomatem + klima spalił 7.8 a i mam wirusa na 170 km |
|
|
|
 |
Molo
Forumowicz
Auto: outlander 2.0 did
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Sie 2016 Posty: 182 Skąd: Tczew
|
Wysłany: 19-09-2018, 15:54
|
|
|
cyborglubin napisał/a: | Następny bajko pisarz | Niekoniecznie. Ja też kiedyś jechałem autostradą z południa do Gdańska (140/h) i byłem w szoku że wskazuje poniżej 7.
Wyjaśniło się jak wysiadłem w domu - wichura jak cholera była... w plecy |
|
|
|
 |
RaptorMH
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DID
|
Wysłany: 02-11-2018, 09:47
|
|
|
rezon napisał/a: | da się tym samochodem zejść poniżej 5l - też próbowałem wymaga to tylko ogromnej cierpliwości | bez specjalnej cierpliwości jadąc zgodnie z przepisami z Austrii (ok. 1000km w zimę z nart 3 osoby+full bagaż z nartami włącznie) do granicy z Polską spalanie 5,6l/100km a od granicy pod Warszawę wzrosło do 5,9. Różnica wynikła z moich obserwacji z wyższej prędkości na autostradzie, tam i w Czechach 120km/h a u nas 130km/h (w porywach dawałem 140-150 - pusto w nocy ) Misiek podrasowany do 170KM. Ogólnie rzecz ujmując po tuningu do 170KM spalanie w porównywalnych warunkach i podobnym stylu jazdy w czasie normalnego użytkowania ale stylem zdecydowanym spalanie zmniejszyło się o ok. 1-1,2l/100km i wynosiło ok. 8l/100km a przy 170KM ok. 6,9-7,3l/100km na odcinkach c.a. 22km dwupasmówką 4/5 drogi.
Ale to już było Po ostatnim serwisie coś mi naruszyli w ustawieniach (bo zgłosiłem, że czasami przy mocniejszym przyspieszaniu czarnym zaczęło walić z wydechu) i trudno zejść poniżej 8l/100 nawet przy nieco spokojniejszej jeździe nie przekraczając 120km/h Będę reklamował w VTG bo to ich robota |
_________________ Mitsubishi Out II 2009 140->170KM
Honda CR-V 2.2 ictdi 2010 |
|
|
|
 |
jurellas
Forumowicz

Auto: outlander 2008 2.0DiD
|
Wysłany: 02-11-2018, 21:04
|
|
|
Dalej was kręci ta bzdura wynikająca z chwilowego spalania na komputrze . Wlej że sobie pełen bak pod szyjkę wyzeruj jeden z pomocniczych liczników przejedź porządny dystans np do rezerwy ponownie zalej pod szyjkę i wlane paliwo pomnóż przez sto a następnie wynik podziel przez przejechanie kilometry i masz całą prawdę |
_________________ 126p,Zastava,126p,Golf,126p,Wartburg,125p,Polonez,Taunus,Punto,Croma,Vectra,Astra,Frontera,Audi,Jimny,Outlander 1986-20015 Zabudowa miśka - http://forum.karawaning.p...-nasza-salonka/ |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 02-11-2018, 21:33
|
|
|
u mnie było z tankowania, a nie z kompa. zamiast liczyć można wrzucić na motostat, feulio czy inne i samo wychodzi |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 02-11-2018, 22:21
|
|
|
RaptorMH napisał/a: | u nas 130km/h |
u nas na autostradzie o jest 140km/h jakiś czas temu się zmieniło i na ekspresowce 2 jezdniowej 120km/h. |
|
|
|
 |
|