|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Metaliczne chrobotanie podczas przyspieszania COLT 1.5 109KM |
Autor |
Wiadomość |
Kamilos
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt z30 1.5 109KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-09-2018, 23:56 Metaliczne chrobotanie podczas przyspieszania COLT 1.5 109KM
|
|
|
Witam serdecznie,
rozpoczynam ten wątek, ponieważ wydaje mi się, że przekopałem cały internet i niczego podobnego nie znalazłem. Otóż mam Colta 1.5 109KM z 2004r. i po rozgrzaniu się silnika wyłącznie pod obciążeniem, np. na 3 czy 4 biegu, w okolicach 2-2,5tys. obrotów słychać metaliczne chrobotanie. Najczęściej udaje mi się wywołać ten dźwięk podczas jazdy pod dość stromą górkę z prędkością ok. 40kmh na 3 biegu delikatnie wciskając pedał gazu. Dzisiaj wykonałem test - jak tylko usłyszałem chrobotanie, to wcisnąłem sprzęgło i bez odejmowania, czy dodawania gazu, chrobotanie zniknęło, do czasu puszczenia sprzęgła. Jadąc dalej zdecydowanie wcisnąłem pedał gazu i również owe chrobotanie ustało do czasu łagodnego traktowania gazu ponownie.
Gdyby coś, to zamieszczam link z minutowego nagrania mp3 powyższego testu: https://www63.zippyshare.com/v/YiNexnaY/file.html
P.S
Na 100% nie jest to osłona na kolektorze wydechowym, która cała latała i znajomy lekko ją przyspawał do zapieczonej śruby.
Bardzo proszę o informację, czy ktoś z czytelników miał podobne 'przygody'?
Z góry serdeczne dzięki za wszelkie sugestie. |
|
|
|
 |
mike88
Mitsumaniak
Auto: Colt CZT
Kraj/Country: Polska
|
|
|