|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
skuteczna dieta |
Autor |
Wiadomość |
Agan
Nowy Forumowicz
Auto: Mazda 323f '99 DITD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2018, 10:15
|
|
|
Ja zamiast odżywki na śniadanie polecam owsiankę Zawsze mam tylko problem ze słodyczami. Czasami jak nie zjem czegoś słodkiego to aż mnie nosi, ale uspokajam się daktylami ;D Warto jeszcze oczyścić trochę jelita z niestrawionych resztek pokarmu. piję Fibravitale już od jakiegoś czasu na początku z zamiarem pozbycia się zaparć, które pojawiają się przy zmianie diety na strączkowe produkty ale zauważyłam, że dzięki szybszemu trawieniu też szybciej cyferki na wadze leciały więc fajnie, że można naturalnie się wspomagać a nie brać jakieś suplementy |
|
|
|
 |
turtert
Nowy Forumowicz
Auto: volvo
Kraj/Country: Bielarus
|
Wysłany: 22-06-2018, 11:45
|
|
|
Zawsze zastanawia mnie to dlaczego tyle osób szuka sposobu na idealną dietę. Przecież to nic innego jak ograniczenie cukrów (niekoniecznie w cukierkach ale i napojach słodzonych), jedzenie posiłków 5 razy dziennie (w tym owoce, warzywa). No i oczywiście trzeba się ruszać |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
|
Wysłany: 22-06-2018, 12:01
|
|
|
Niestety cukier obecnie jest we wszystkich artykułach. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
|
Wysłany: 22-06-2018, 18:20
|
|
|
Jedzenie pięć razy w ciągu dnia dla pewnych osób jest tym samym co dla ludzi nie trawiących laktozy, dieta oparta na produktach mlecznych. Takie rzeczy powinno się dobrze przemyśleć lub w ostateczności skonsultować z odpowiednią osobą. Jedząc pięć razy dziennie przytyłam 7 kg w przeciągu 9 tygodni. Dla porównania moja siostra w czasie ciąży przytyła całe 8,5 kg.
Zresztą dla pewnych osób niemożliwe jest tak częste spożywanie posiłków. |
_________________ Niebiańska robota |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24314 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-06-2018, 11:53
|
|
|
Oli - tylko, że tu nie chodzi o pełny posiłek, ale o cokolwiek, przekąskę, serek homogenizowany itp. Ważne, żeby co 2.5-3.5 godziny dostarczyć organizmowi ama - inaczej cokolwiek co złapie będzie magazynował. Ja od 2 lat jestem w tym trybie i jem 5-6 posiłków dziennie i mimo ćwiczeń i nabrania kilku kg masy mięśniowej schudłem 10 kg. A wcale się nie oszczędzam - w sensie, że normalnie jem węglowodany - byle nie później niż po 18. W rano potrafię wciągnąć kanapki i kawał ciacha - wszystkie węgle organizm ładnie wykorzysta do pracy mózgu...
Najważniejsze to nie słodzić dodatkowo, bo w każdym niemal posiłku jest jakiś rodzaj cukru, nie używać coli i napojów słodzonych, soków jak najmniej, dużo warzyw, dużo wody. Prócz wagi poprawi się samopoczucie, bo nie będzie typowych zjazdów jak po dawce cukru. Oczywiście trzeba przeczekać czas aż minie ciąg narkotyczny, bo cukier uzależnia bardziej niż nakotyki co wykazały testy na szczurach. Te nadużywające cukru były w stanie poświęcić więcej niż te, które brały herę... |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
|
Wysłany: 26-06-2018, 00:44
|
|
|
Olivia napisał/a: | Jedzenie pięć razy w ciągu dnia dla pewnych osób jest tym samym co dla ludzi nie trawiących laktozy, dieta oparta na produktach mlecznych. |
Możesz to rozwinąć?
PS 8kg, to całkiem dobry wynik - jest siła
PS 2 Może mi się wydaje, ale należy testować co najlepiej działa na nasz, konkretny, nie książkowy organizm.. Ja np. nie słodzę napojów i staram się nie jeść zbyt dużo węgli złożonych (o prostych nie wspominając). |
|
|
|
 |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
|
Wysłany: 27-06-2018, 18:10
|
|
|
Moja siostra nie trawi produktów mlecznych. Puchnie po nich ze względu że jej organizm zatrzymuje wodę a ponadto sprawia wrażenie jakby działał alergicznie.
Z przytyciem pisałam o sobie. Nie mam harmonogramu dnia stałego. Czasami latam w nocy, czasami za dnia. Spożywanie nawet małych posiłków, na dodatek pokładowych, które są wysokokaloryczne skutkowało przybieraniem wagi. To nie dla każdego się sprawdza. Ja jem dwa razy w ciągu doby, tj. śniadanie i obiado - kolacje. Nie mam problemów z napojami gazowymi, typu Pepsi czy fast - food’ami. Ale warunek konieczny to brak podjadania na okrągło, tak jak robi to większość osób, czyli jedzenie co 2-3 godziny. |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 27-06-2018, 20:39
|
|
|
U mnie jest odwrotnie - w sensie, że jem co 3 godziny i chudnę. Ważne to co wyżej, unikać cukru.
Masz też łatwiej bo kobitka jak nie je to chudnie, problem tylko że cycki maleją - a u faceta jak nie je, to pierwsze co organizm ogranicza to mięśnie... a przecież nie każdy chce wyglądać jak ... w rurkach |
|
|
|
 |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
|
Wysłany: 27-06-2018, 22:31
|
|
|
Eee, facet w rurkach to wyłącznie kowboj. Nie ma innych !
Szczerze, nie spotkałam się aby kobiecie tłuszcz szedł w biust. Kobiety rosną w biodrach, udach. To osobiście widziałam u różnych nacji gdy pracowałam jako załoganta na Bliskim Wschodzie. Nie ważne czy Europejka, Tajka, Marokanka czy Ghanijka - wszystkie nabierały ciała od bioder. Najlepiej to było widać po kostiumach. Dlatego większość linii w BW pomiary robi po raz drugi po 2 - 3 miesiącach od zatrudnienia. Inna dieta, klimat, wysoko kaloryczne jedzenie, nieregularne godziny pracy i odpoczynku. Rzadko która nie nabrała 3/4 kilo.
Gdy kobiecie rośnie biust, są trzy wyjścia :
* dorasta,
* ciąża,
* nadwaga, ale taka gdzie już widać po twarzy, rękach, brzuchu że nabiera wagę jak dziurawa łódka wodę
Gdy ja nabrałam kilka kilo nadal miałam miseczkę C. Nawet obwód biustonosza się nie zmienił. Po prostu bardziej upodobniłam się do siostry która jest co prawda niższa, przez co widać jej bardziej biodra i odstającą pupę |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 28-06-2018, 12:44
|
|
|
Mam na myśli takie coś:
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 29-06-2018, 08:03
|
|
|
Olivia napisał/a: | Szczerze, nie spotkałam się aby kobiecie tłuszcz szedł w biust. | To byłoby dobre, Krzyzak napisał jednak coś odwrotnego, że jak chudnie to biust zanika Krzyzak napisał/a: | kobitka jak nie je to chudnie, problem tylko że cycki maleją |
Krzyzak napisał/a: | u faceta jak nie je, to pierwsze co organizm ogranicza to mięśnie | Ogranicza to delikatnie powiedziane |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
|
Wysłany: 29-06-2018, 10:09
|
|
|
Tak jak napisałam, gdy mi się przytyło biust się nie powiększył. Gdy wóciłam do swojej wagi biust również nie zmalał. |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
|
Wysłany: 28-08-2018, 17:54
|
|
|
Serwus - a więc z tyciem zasad jest kilka
- po pierwsze bilans kaloryczny (trzeba pilnować kalorii)
- po drugie trening/ruch - szczególnie ważne dla projektantów, programistów itp
- po trzecie.. nie można spożywać zbyt dużo węgli, dlatego, że węglowodany proste i złożone również z czasem ulegają przemianie w tłuszcz - a tego nie chcemy
Jeśli przytyłaś Olivia kilka kilogramów to znaczy, że nie pilnowałaś któregoś z punktów.. i tyle. Nie ma tu specjalnej filozofii dla zdecydowanej, zdecydowanej większości ludzi.
Czyli to co pisze Krzyżak - co innego 3 pomarańcze w ramach przekąski/posiłku i 2 syte posiłki (śniadanie i obiad), a co innego 3 pełne posiłki i 2 kanapki pełne musztardy, sera, sosu i cola na zapitke. |
|
|
|
 |
goger123
Nowy Forumowicz
Auto: mitsu
Kraj/Country: Italy
|
Wysłany: 05-09-2018, 20:25
|
|