Immobilizer w o3 |
Autor |
Wiadomość |
Amstaf11
Forumowicz Amstaf11
Auto: Outlander III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-09-2018, 13:11 Immobilizer w o3
|
|
|
Mam pytanie głównie do kolego Tokyo jak też do innych posiadających wiedzę w tym temacie, a mianowicie dostałem do nowego auta immobilizer (podobno) dedykowany marki expero. Niestety co jakiś czas urządzenie sie wiesza tzn. nie można odpalić auta. Wtedy naciskam przyciski na karcie i jednorazowo immobilizer pozwala na odpalenie auto. Po odpaleniu i zagaszeniu silnika samochód odpala w normalnie tzn. bez ingerencji w kartę. I to zdarza się co jakiś czas przy wysokiej temperaturze na zewnątrz. Oczywiście serwis nic na ten temat nie wie. Może ktoś ma lub miał podobne problemy?
Samochód nowy, odebrany w czerwcu....
PS o3 małżonki ma zwykły alarm i też raz nie jak ten parę razy trzeba było go resetować przyciskiem może to prawo serii |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 12-09-2018, 14:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 13-09-2018, 08:41
|
|
|
Alarm expero i jego immo.
Jakby ktos pytal ( a jest to moje prywatne zdanie) ja tego alarmu nie polecam. Jest to alarm za drogi i malo funkcjonalny a informacje dotyczace niekradzenia tych aut z tym alarmem to bzdura.
Na rynku jest duzo innych tanszych alarmow ktore spelniaja te same funkcje co ten produkt w wykonaniu sa lepsze pod wzgledem technicznym i programowym
Piloty immo pracuja na czestotliwosci 2.4 Ghz czyli na czestotliwosci WiFi i to moze powodowac ich czasowe zaklocenie pracy poniewaz wiekszosc urzadzen w dniu dzisiejszym pracuje na tej czestotliwosci.
Jezeli masz problem z alarmem to mozesz odstawic auto do serwisu i prosic o wymiane alarmu lub wstawienia innego alarmu ze wzgledu na problemy z obecnym - zaplaciles za ten produkt. Jezeli po wymianie bedzie sie dzialo to samo to masz odpowiedz co to jest.
Obecnie w sieci serwisowej masz alarm Meta i alarmy serii QX oraz CAN 500
1. wymien baterie w pilocie lub niech to zrobi serwis alarm jest na gwarancji a ty zglaszasz usterke
2. piloty immo pracuja na czstotliwaosci 2.4 Ghz i moga sciagac inne transmisje danych wymiana baterii moze pomoc na krotki czas ( jak pytalem kolegow z mazdy oni tez mieli/maja to, czas pracy baterii w tych zabawkach to okolo roku )
3. alarm bedacy na gwarancji podlega sprawdzeniu lub wymianie w kazdej sytuacji w ktorej nie da sie go naprawic a usterka wynika z problemow technicznych lub programowych a nie z montażu
osobiscie zamiast zakladac immo bezprzewodowe wole zalozyc immo zalacz to i tamto a odpali samochod ( i ma rowniez tryb serwisowy) - rozwiazanie proste i stabilne |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Amstaf11
Forumowicz Amstaf11
|
Wysłany: 14-09-2018, 13:37
|
|
|
Byłem w ASO i na razie immo działa. Ale rozbawili mnie tekstem że "bateria jest dobra bo zmierzyli na niej napięcie " (notabene pewnie bez obciążenia ). Taki pomiar to żaden pomiar nastepnym razem całą sprawe nagram na komórce i będę miał czarno na białym..... |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21018 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 14-09-2018, 22:00
|
|
|
Amstaf11 napisał/a: | nastepnym razem całą sprawe nagram na komórce i będę miał czarno na białym..... |
Tylko wiedz, że nagrywanie innych bez poinformowania jest nielegalne . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
przemo321
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Oultander III 2.2
|
Wysłany: 02-02-2021, 06:30
|
|
|
Coś wiadomo o skuteczności tego produktu? Czy faktycznie jest to warte tych pieniędzy? W ASO chcą 1400 zł... |
|
|
|
 |
Amstaf11
Forumowicz Amstaf11
|
Wysłany: 02-02-2021, 13:02
|
|
|
Witam
nagrywanie jest nielegalne ale samo nagranie może być dowodem w spawie:) vide "owoce zatrutego drzewa" eto Polska.... |
|
|
|
 |
|