|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Opony 33" - czy podejdą pod oryginalne felgi? |
Autor |
Wiadomość |
grzesix81
Forumowicz

Auto: Pajero 3,0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2018, 20:51 Opony 33" - czy podejdą pod oryginalne felgi?
|
|
|
Witam forumowiczów,
A więc tak, nabyłem opony 33x12,5x15 , coopery pro, i teraz zastanawiam się czy te opony montować na oryginalne felgi które mam, mówię o takich:
https://sprzedajemy.pl/felgi-pajero-2-leba-2-6bea9f-nr54711406
Dylemat mam z tym , czy aby nie będzie za małe odsadzenie tej felgi, w sensie zbyt dodatnie ET. Mam Miśka z poszerzeniami i zastanawiam się czy nie będą za mocno schowane do środka i czy coś nie będzie obcierać, a nie za bardzo chce mi się wkładać te opony na felgi tylko żeby się przekonać bo na oryginałach mam jeszcze szosówki.
Z góry dzięki za pomoc, |
|
|
|
 |
U-96
Forumowicz
Auto: Pajero 2.8 TD Long
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2011 Posty: 260 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 17-09-2018, 09:24
|
|
|
Oryginalne felgi które masz są po pierwsze za wąskie pod opony które kupiłeś
Mają 7" szerokości, a pod te opony idealnie byłoby mieć 10 ", dopuszczalny jest zakres 8,5 " - 11 "
Jednak ludzie jeżdżą na 7 ", opona jest wtedy w kształcie grzyba, w teren przy niskim ciśnieniu daje radę, na asfalcie zużywa się nieprawidłowo.
Ponadto twoje felgi mają ET 10, będą ocierać od wewnątrz o nadkola
Musisz założyć dystanse przy takim ET, albo felgi z ET -15, minimum
Pozdr. |
_________________ Artur |
|
|
|
 |
grzesix81
Forumowicz

Auto: Pajero 3,0 V6
|
Wysłany: 17-09-2018, 16:38
|
|
|
Dzięki za odpowiedź,
A z tym obcieraniem, to rozumiem masz na myśli przy skręcie?
Zastanawiam się jeszcze nad rozmiarem 32", są węższe, dużo gorzej będzie ta guma robić przy calu różnicy? |
|
|
|
 |
U-96
Forumowicz
Auto: Pajero 2.8 TD Long
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2011 Posty: 260 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 18-09-2018, 09:57
|
|
|
Tak,
obcieranie przód mam na myśli. Jak już masz 33" to nie kombinuj z następnymi oponami
Na 33" będzie lepiej wyglądać, tym bardziej że masz auto z poszerzeniami, zyskasz też przyzwoity prześwit, a czy lepiej robią.....nie wiem co masz na myśli, bo opona oponie nie równa..........
Jak chcesz to napisz do mnie na priv, mam 3 komplety felg, jeden oddam w dobrej cenie z ET -15
Mocne, Alu, włoski Fondmetal.
Pozdr. |
_________________ Artur |
|
|
|
 |
|
|