Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Z34A 1.3] Piszczenie zaworow colt 1,3
Autor Wiadomość
yaro71 
Nowy Forumowicz

Auto: colt 2004-2008
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2018, 09:14   [Z34A 1.3] Piszczenie zaworow colt 1,3

Jaki polecacie olej do colt 1,3 95 km ( 2004-2008) ? Witam . Kupiłem córce colta 2 tygodnie temu . Była kartka wymiany oleju Shell Helix 5W30 i taki zalałem świeży . Córka pojeżdziła z godzinę . spod klawatury jest popiskiwanie zaworów .Czy to jest normalne ? A może zalać inny olej ? jak Valvoline ? Zeby silnka nie rozwalić .Bardzo proszę o pomoc .

sarwinek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt Motion
Wysłany: 23-09-2018, 12:36   Olej

Ja do żony colta wlalem Total quartz 900 5w40. Jeździ już ok 2 lat na tym oleju oczywiście w między czasie 2 wymiany zrobiłem ale che zmienić na inny bo troszkę klepie na tym oleju... Słyszałem ze specol gold jest dobry

celtic 
Nowy Forumowicz

Auto: colt czc
Wysłany: 23-09-2018, 20:37   

ja kupuje do siebie (silnik 1,5 4A91) olej valvoline 5w30 i puki co nie mam problemów

poziom1989 
Forumowicz

Auto: ....
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 24-09-2018, 22:43   

Nie spotkalem sie z takim zjawiskiem...Powod bedzie inny. Szukaj przyczyny! Ale wracajac do oleju. Gdzie zostal zakupiony ten olej ? Jezeli u oficjalnego dystrybutora to w porzadku. Nalezy uwazac na Shell, gdyz jest czesto podrabiany... Ale mimo wszystko to bardzo dobre oleje, przede wszystkim te na bazie GTL. Jezeli chcesz na przyszlosc cos sprawdzonego i wysokogatunkowego, to polecam Meguin Super Leichtlauf 5W-40.

yaro71 
Nowy Forumowicz

Auto: colt 2004-2008
Wysłany: 25-09-2018, 09:13   

Powód piszczenia był inny , to nie zawory . Wróciłem przed chwilą od mechanika . Otworzył maskę polał wodą po pasku klinowym i problem zanikł . Temat do zamknięcia .

Odpowiedz do tematu