|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A] Automat nie przełącza na tip tronic |
Autor |
Wiadomość |
emb3e19
Nowy Forumowicz
Auto: nd
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-10-2018, 19:44 [EA5A] Automat nie przełącza na tip tronic
|
|
|
Witam wszystkich, pacjent to Galant 2002 EA5A 2.5 V6 z automatem,
jak w temacie, podczas jazdy chciałem przełączyć z biegu "D" na tiptronika i okazało się że mimo ruchu lewarkiem skrzynia nie reaguje i dalej jedzie na D. Kilkukrotnie próbowałem, raz na ułamek sekundy złapało, zapalił się 2 bieg ale wróciło do "D". Wszystkie biegi działają. Olej ma 40tys, za niedługo wymiana. Objawowo wyglądało jakby coś nie stykało. Sprawdziłem metodą "błyskową" błędy - N mruga jednostajnie (czyli raczej brak błędów skrzyni). Ktoś ma pomysł, co mogło pójść nie tak? Jakieś zaśniedziałe kostki wybieraka skrzyni? Od czego zacząć szukanie?
Pozdrawiam serdecznie i dzięki za wszystkie odpowiedzi |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-10-2018, 10:15
|
|
|
Jak długo masz auto? - może skrzynia została zmieniona na starszą albo konsola na nowszą. Starsze skrzynie nie miały tipa. |
|
|
|
 |
emb3e19
Nowy Forumowicz
Auto: nd
|
Wysłany: 09-10-2018, 11:24
|
|
|
Nie, nie, nic z tych rzeczy. Tip tronic działał idealnie i wczoraj przestał działać. Jakieś pomysły? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-10-2018, 22:21
|
|
|
to zacząłbym od obejrzenia styków przy lewarku |
|
|
|
 |
|
|