Wieśc z WRC |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-10-2005, 21:05 Wieśc z WRC
|
|
|
My tu gadu gadu a S.Loeb w miedzyczasie wypykał wszystkim w Rajdzie Korsyki a teraz prowadzi w Rajdzie Katalonii. Gość nie odpuszcza. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 29-10-2005, 22:05
|
|
|
Jakos od czasu gdy Miśki dostają w skórę na każdym kroku przestałem śledzic co sie dzieje... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 29-10-2005, 22:24
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | ... przestałem śledzic co sie dzieje... |
Też specjalnie nie śledzę. Za to w miarę na bieżąco jestem z wiadomościami radiowymi, a tam jeszcze podają co się dzieje w WRC. Skrótowo bo skrótowo no ale podają. A od czasu jak większość tutaj "zjechała" Loeba, że taki i owaki to tym bardziej warto o tym napisać
Aha, gdzieś słyszałem że Collin McRea wraca i ma jeździć Fabią WRC. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 29-10-2005, 22:31
|
|
|
Między innymi ja go zjechalem o ile tak tomożna nazwać. No cóż na temat opinii to sięmój podpis "wypowiada" a co do WRC to mam na chwilę obecna tylko takie zastrzeżenie że jeżdżą nie ci co potrafią ( w dużej części) tylko co co maja kasę, a elektronika we wspólczesnych Wurcach za nich mysli. Jak nie da rady to mamy znów trupa...
Ehhhhh.... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 30-10-2005, 00:47
|
|
|
1. S. Loeb / D. Elena Citroen 2:49.17,5
2. F. Duval / S. Smeets Citroen + 0:57,8
3. M. Grönholm / T. Rautiainen Peugeot + 2:11,8
4. M. Hirvonen / J. Lehtinen Ford + 2:41,3
5. X. Pons / O. Julia Citroen + 2:53,6
6. R. Kresta / J. Tomanek Ford + 3:17,5
7. N. Bernardi / J. Fortin Peugeot + 3:28,4
8. A. Warmbold / M. Orr Ford + 4:36,0
9. J. Kopecky / F. Schovanek Skoda + 4:43,0
10. C. Atkinson / G. Macneall Subaru + 5:11,4
zrodlo (www.rallyonline.pl)
nic tylko tak jak byla rozmowa żabojad dalej idzie po zwyciestwo ...
juz mam go dosyc, ciagle on i on i on ...
mitsubishi po za pierwsza 10 . ;/ |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2005, 06:37
|
|
|
Aż się łezka w oku kręci jak pomyśle, że Misie coś sie ostatnio nie ścigają.
A pomyśleć że jakiś czas temu najlepszą rajdówką ŚWIATA był LAN EVO VI |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 30-10-2005, 18:22
|
|
|
Sebastien Loeb 10 raz w tym sezonie stanął na najwyżsyzm stopniu podium. Pierwszy raz natomiast w swojej karierze na podium pojawi się młody Fin Mikko Hirvonen ...
Podobnie jak tydzień temu na Korsyce i tym razem Sebastien Loeb nie odpuścił podczas trzeciego etapu. Na Colldejou 2 (28.47km) Francuz zdystansował Romana Krestę o 7,6 sekund i Toni Gardemeistra o 8,7 sekund. Kierowca Citrone podczas tego przejazdu był o pół minuty szybszy niż podczas pierwszego przejazdu tego odcinka. W walce o ostatnie miejsce na podium Mikko Hirvonen odrobił 0,9 sekundy do Xevi Ponsa. Przewaga kierowcy Citroena zmalała o 6,8 sekund.
Przedostatni oes Riudecanyes 2 (11,27km) wygrał Petter Solberg, który jednak startuje dzięki Superally i w generalce jest trzynasty. Mikko Hirvonen jako drugi stracił 4,8 sekundy, ale co ważniejsze młody Fin odrobił 0,3 sekundy do Xaviera Ponsa.
Ostatnie oes rajdu Vilaplana 2 (28.32km) to prawdziwy klasyk Rajdu Katalonii, ostatnio używany w sezonie 2002. Tutaj rewelacyjnie pojechał Mikko Hirvonen. Kierowca Forda Focusa RS WRC 03 wygrał oes, był 7,7 sekundy szybszy od Xaviera Ponsa i rzutem na taśmę awansował na podium. Jest najlepszy wynik młodego Fina w mistrzostwach świata. Xavier Pons w wspaniałej walce uległ młodemu Finowi zaledwie o 1,2 sekundy, ale z czwartego miejsca i tak może być wielce zadowolony.
1. S. Loeb / D. Elena Citroen 3:31.07,0
2. F. Duval / S. Smeets Citroen + 1:21,9
3. M. Hirvonen / J. Lehtinen Ford + 2:46,7
4. X. Pons / O. Julia Citroen + 2:47,9
5. R. Kresta / J. Tomanek Ford + 3:24,6
6. N. Bernardi / J. Fortin Peugeot + 4:09,4
7. A. Warmbold / M. Orr Ford + 5:00,3
8. J. Kopecky / F. Schovanek Skoda + 5:22,3
9. C. Atkinson / G. Macneall Subaru + 5:40,2
10. H. Rovanperä / R. Pietiläinen Mitsubishi + 7:39,3
zrodlo (www.rallyonline.pl)
i znow zabojad ...
chociaz Rovanpera jako tako pojechal i Mitsubishi znalazlo sie na 10 miejscu, o Gronholmie to nawet nie wspomne bo tego kierowce przesladuje chyba jakis pech ... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 30-10-2005, 18:43
|
|
|
No cóż teraz pozostaje juz tylko liczyć na EVO X oby dało radę bo juz tylko się ciąć idzie.... 10 miejsce wiem że to lepiej niz było ale Lancer EVO na 10 miejscu....... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2005, 19:25
|
|
|
Tylko mam nadzieje że wprowadzą jeszcze dużo oby kożystnych zmian, bo jak widziałem fotki na naszym forum Lancera Evo X to przyznam się szczerze ze mi się nie podoba |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
|
Wysłany: 31-10-2005, 12:16
|
|
|
A co się stało z Gigim? w pierwszej części rajdu szedł do góry. W relacji na Eurosporcie w piątek doszedł do 5-ego miejsca. A wczoraj jak oglądałem ( trochę się spóźniłem) to już go nie było tylko Rovanpera na Mitsu został. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2005, 15:17
|
|
|
gigi na ktoryms tam odcinku (nie pamietam w tym momencie ktorym) przelecial mete lotna odcinka, mial najlepszy czas wiec go wygral i zaraz za meta lotna wypadl z trasy i na tym sie skonczyl jego udzial niestety
w wywiadzie mowil ze najprawdopodobniej zle zrobili opis zakretu a tak wogole to byl troche zalamany i nie chcialo mu sie gadac |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
|
|
|
|
 |
|