Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L200, parę pytań przed zakupem
Autor Wiadomość
olo999 
Nowy Forumowicz

Auto: Poszukiwania trwają
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-10-2018, 08:55   L200, parę pytań przed zakupem

Witam wszystkich,

Koledzy, mam parę pytań odnośnie zakupu L200. Planuję zaopatrzyć się w auto, które docelowo ma być autem na wyprawy dłuższe, bliższe i do poruszania się wkoło komina 80% czarne, 20 % asfalt, bez hardkoru. Rozpatrywałem sporo marek, na początku był Discovery okolice 2000r. Fajne auto, można spać w środku jest to pewien atut. Problemem jest spora awaryjność, rdzewiejąca rama, jeśli auto było słabo serwisowane. Koszt zakupu wersji oszpejowanej to ok. 25000-35000. Problem w tym, że to sporo jak za auto prawie 20 letnie, w którym więcej się będzie psuć niż nie. Z tej racji, że miałem niedawno Pajero 2, 2.5td SS, które uważałem za super samochód, chciałem zmienić na Longa 2.8 td, ale nie ma w dobrym stanie i klimą.

Reasumując znalazłem się tutaj..szukając L200, po 2006, z tego co wiem od tego roku wróciły skrzynie SS (poprawcie jeśli się mylę). Nie mam zamiaru go mocno szpejować, lift zawieszania, opony at, pewnie wyciągarka.
1. Jak wygląda sprawa ram, jak w każdym takim aucie, słabo zabezpieczona?
2. Auto, które znalazłem jest z 2006, automat, słyszałem, że jest to w miarę mocny element samochodu.
https://www.otomoto.pl/of...=olx#xtor=SEC-8
3. Na co zwracać przy zakupie?

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, doradztwo, krytykę.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu