Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Space Gear Delica
Autor Wiadomość
tyland 
Nowy Forumowicz
tyland

Auto: Mitsubishi Delica 2,8 td
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-09-2016, 19:09   

Witam ponownie,

Ja mam 30% zniżki, ale to przecież kierownica z prawej strony i dlatego takie Kongo z OC. Niektóre Towarzystwa ażeby sie odciąć porobiły takie stawki. A tu po roku sie okazuje, że wcale nie ma dużo wypadków z angolami.

Co do filmiku to przecież jest zlot a nie off-road. Sympatycy też mogą choćby na Passatach.

Pozdrawiam

pz113 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Delica 2.8TD
Wysłany: 28-09-2016, 21:48   

niestety prawa strona to zwyzka, i kazdy ubezpieczyciel liczy po swojemy, mi sie udalo zjechac na 1050 zl w PZU :) nadal sporo jak za OC ale juz w miarę znosnie,
do gruzji gdybyscie sie wybierali, dajcie znac! pozdrawiam z Tbilisi

mitsumotors4x4 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Delica Space Gear
Wysłany: 11-11-2016, 13:42   

Dostać Space Gear Delica to nie jest problem już,najgorzej chyba z Delicą L300 > 1996r :D
A tak wogule , przeglądałem zdjęcia i znalazłem kilka z autami.Co do Mitsubishi z Kazachstanu to sie zgadzam - jedna taka do nas przyjechała,rewelacja ! :o

http://www.fotosik.pl/u/enginne/album/2364233

ZyGzaK_G 
Nowy Forumowicz

Auto: SG4x4 2,5d,L300 4x4,Pajero2,5d
Wysłany: 11-11-2016, 20:08   

Pozdro z Legnicy
Od kilku miesięcy ciesze sie SG 4x4 wiec moze jednak jakieś spotkanko? Ma ktoś z was zrobionego kampera?

dragons 
Nowy Forumowicz

Auto: Delica w planach kilka sztuk
Wysłany: 09-05-2017, 21:13   

hej witajcie,
własnie poszukuje kilku sztuk chce je przerobić na kampery pod nasze firmowe wyjazdy Gruzja, Kazachstan, Mongolia, Kirgizja, Namibia itp
Czy ktoś moze przerabiał dach na podnoszony do góry? Jak w westfalia, reimo, sca
Chce miec wygodne kampery4x4
ktos cos ?

diablodh 
Nowy Forumowicz

Auto: Delica 2.8 TD, Legnum VR4
Wysłany: 06-06-2017, 23:40   

Trochę już Delic jeździ po Pl widzę. Ja mam w Wawie kilka sztuk w tym LWB w manualu :D

JaroGL 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Delica Super Exceed
Wysłany: 21-06-2017, 21:00   

W lipcu planuję wypad rodzinny na Rumunię. Jakieś 10 dni. Jak jest ktoś chętny to pisać.

karollewandowsk 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Delica Space Gear
Wysłany: 31-10-2017, 22:18   

Cześć wszystkim :)

Jestem nowym posiadaczem Deliki z 1994 roku i jak narazie jestem zachwycony tym samochodem :)

Mam 2 pytania:

1. tylny most dosyć głośno chodzi. Polecacie jakiś warsztat (gdziekolwiek w Polsce) który się tym zajmuje i ma jakiekolwiek doświadczenie w Delikach?
2. Myślę nad zamontowaniem bullbara (przedniego orurowania). Gdzie najlepiej kupić coś dedykowanego pod Delikę?

stativ 
Nowy Forumowicz

Auto: Jeszcze Nie mam
Wysłany: 01-01-2018, 15:18   L400 - uciąg na haku

Witam serdecznie posiadaczy L400 w różnych wersjach.
Zwracam się do was z dwoma pytaniami dotyczącymi L400, o którym zbieram informację jako o kandydacie do zakupu spośród różnych busów.

To co mnie interesuje to sprawa 1) uciągu na haku oraz 2) reduktora i blokady w wersji SG4x4 ze skrzynią Easy Select.

1) Jakie macie wartości ciągnionej przyczepy w dowodzie w pozycjach O1 i O2? Oczywiście przyda się również do kompletu informacja o silniku i wersji L400.

2) Czy skrzynia Easy Select w wersji Space Gear 4x4 zawiera reduktor oraz blokadę tylnego mostu?

Serdecznie pozdrawiam!

ntgale 
Nowy Forumowicz

Auto: osobowy oraz 4x4
Wysłany: 02-01-2018, 16:05   

Skrzynia ES posiada reduktor, ale o ile mi wiadomo blokady mostu nie ma w żadnym Space Gear.

Bossman76 
Nowy Forumowicz
Bossman76

Auto: Brak
  Wysłany: 13-05-2018, 23:40   Skrzynia

Witam
Przymierzam się do zakupu space gear 4x4 , 2,4 benzyna, 1998 rok i mam pytanko raczej techniczne :
Da radę przełożyć skrzynię od delici 2.8 disel z reduktorem do tej benzynówki. A może wystarczy sam reduktor(jeżeli jest osobno)
Pozdrawiam

Siekr 
Nowy Forumowicz

Auto: Autonogi
Wysłany: 01-10-2018, 21:39   

Witam
W związku z tym że jestem nowy na forum proszę o względnie łagodne potraktowanie :)

Przymierzam się do zakupu Delici i chciałem zapytać:

Czy ten model nada się na długie podróże z off-roadem w tle(Gruzja, Albania)?

Czy strona z której chcę zamówić jest godna zaufania?

Co ogólnie myślicie o tym egzemplarzu?

https://www.japanesecartr...wagon-2002.html

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Grzegorz Sikora

SzymonMACK 
Nowy Forumowicz

Auto: Suzuki Jimny
Wysłany: 24-10-2018, 09:43   

Siema.
Też szukam deliki i też mysle nad sprowadzeniem z japoni tylko że tu na forum już chyba własciciele delic nie zaglądają bo nikt tu nie pisze, nie odpowiadają na prywatne wiadomości, itd.
Co do delic w Gruzji to jest ich bardzo dużo ma je prawie każdy kto ma wiekszy gesthause i organizuje wycieczki dla gości.
Strony nie znam. Ja sie przymierzam do zakupu przez jakąś firmę sprowadzająca auta z JP zakupione na aukcjach. Wałkują tego sporo i może jest szansa kupić coś troche nowszego.
Jaki masz budzet? Zakup za 400 tys jen czyli ok 13 tyś zł samochodu to dopiero poczatek. Z tego co sie dowiadywałem do transport, podatki i inne opłaty do wyjdzie taki samochod koło 33-35 tys pln a potem jeszcze przeglądy, wymiana lamp na europejskie, rejestracja.

Odpowiedz do tematu