Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] 2.5V6 manuel 163km
Autor Wiadomość
ragg48 
Nowy Forumowicz

Auto: Skoda Fabia I
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 11-11-2018, 20:16   [EAx 97-04] 2.5V6 manuel 163km

Szanowni Państwo, drodzy forumowicze, miłośnicy Miśków :rolleyes:

Oglądałem -> https://www.otomoto.pl/of...html#2a35a35674

Silnik pracuje ok, czy coś cieknie od spodu nie wiem, nie miałem jak spr.
tylne amory do wymiany, klocki z przodu, tylne błotniki robione, kielichy też robione, tylny zderzak do wymiany, drzwi lekki skorodowane na dole 3szt, skrzynia pracuje fajnie, elegancko wbija biegi, sprzęgło wydaje się trochę miękkie ale się nie ślizga, lakier troche zmęczony życiem i wszak pewnie trochę elementów malowanych, coś strzelało tak lekko przy kręceni kierownicą, aczkolwiek pompa od wspomagania nie hałasowała, przebieg ponoć 235k :badgrin: no ale cena 6800.. szyby all ori, no i ma hak ale w sumie nie zwróciłem uwagi czy często tyrany. Jutro idę z nim do mechaniora jeśli jakiś w ogóle mnie przyjmie. Tak zdrowo rozsądkowo wydaje się fajny wózek na te powiedzmy 5 lat. Elementy nadwozia nawet spoko spasowane.
Panowie (i Panie :roll: ) a co wy o tym myślicie? Od razu muszę zrobić serwis olejowy, rozrząd, amory, hamulce na wbitkę mam 1500zl i gaz 3400 aczkolwiek cena wydaje się być bardzo spoko do stanu tego samochodu, dla spokoju zweryfikuje u mecha

p.s JMBLNEA5W1Z000752 jakby ktoś mógł rozkodować autodna pokazuje że to wer. Elegance a nie Avance

Ajron 
Forumowicz

Auto: EA5A 1999 AT i EC5W 1997 AT
Wysłany: 11-11-2018, 22:34   

Manuel to bardzo ładne imię, ja bym brał :D
Dlaczego tylny zderzak nadaje się do wymiany? Belka przerdzewiała?
Po VIN niestety nie rozpoznasz, czy Galant miał pakiet Avance, zawsze będzie wyrzucało Elegance. Sprawdzisz za to sobie wersję silnikową, kod lakieru, na jaki rynek był wypuszczony, no i czy to był kombiak.

Nie ma czasu na wyjaśnienia, szybko, sprawdź mój temat!

ragg48 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-11-2018, 23:52   

Ajron napisał/a:
Manuel to bardzo ładne imię, ja bym brał :D
Dlaczego tylny zderzak nadaje się do wymiany? Belka przerdzewiała?
Po VIN niestety nie rozpoznasz, czy Galant miał pakiet Avance, zawsze będzie wyrzucało Elegance. Sprawdzisz za to sobie wersję silnikową, kod lakieru, na jaki rynek był wypuszczony, no i czy to był kombiak.

Zderzak puknięty, widać na foto

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 12-11-2018, 07:55   

Ajron napisał/a:
Po VIN niestety nie rozpoznasz, czy Galant miał pakiet Avance
Jest okreslone w specyfikacji po dodatkach, tutaj wszystko sie zgadza łacznie ze sciemnionymi szybami :lol:

ragg48 napisał/a:
Tak zdrowo rozsądkowo wydaje się fajny wózek na te powiedzmy 5 lat. Elementy nadwozia nawet spoko spasowane.
Panowie (i Panie ) a co wy o tym myślicie? Od razu muszę zrobić serwis olejowy, rozrząd, amory, hamulce na wbitkę mam 1500zl i gaz 3400 aczkolwiek cena wydaje się być bardzo spoko do stanu tego samochodu, dla spokoju zweryfikuje u mecha
To zalezy, skoro kielichy i blotniki byly robione to i podłuznice moga wymagac napraw, 5lat bez dalszych ingerencji blacharskich to mocno optymistyczne zalozenie
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

West 
Mitsumaniak
Mitsubishi forever!

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4, 2005r
Wysłany: 12-11-2018, 08:24   

Sprawdź dokładniej rok produkcji. Czy ma już odb 2 czy jeszcze nie i tak jak robertdg napisał... Góra może i w miarę ładna ale zejdź pod spód i opukaj (o ile będzie w co pukać). W takim wieku to już nie bardzo możliwe żeby miał całe podłużnice i podłogę... Jeżeli nie ma fuszerki w zrobionych elementach to jako założenie optymistyczne daję dwa lata. Pozdrawiam 😉

ragg48 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-11-2018, 12:29   

Zmartwiliście mnie chłopaki, do tego stopnia, że nie wiem czy warto szukać Gala :(

milo 
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Wysłany: 12-11-2018, 18:29   

Na własne oczy jak zobaczysz a daleko chyba nie masz..... masz juz wskazówki bo gdybac zawsze mozna :shock:
West napisał/a:
W takim wieku to już nie bardzo możliwe żeby miał całe podłużnice i podłogę

Zalezy jak kto dba tez mam z 2001 r podłoga i podłuznice bez rdzy ale przed kupnem trzeba dobrze obejrzec spód

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

ragg48 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-11-2018, 11:47   

Więc tak, jakby ktoś chciał kupić szczerze odradzam, nadkola z tyłu od wew. strony przeżarte na wylot, podłoga wymaga solidnej konserwacji a zawsze przy niej moze się okazać, że jest dziurawa , motor wraz ze skrzynia cały :axe: olejem, ciężko w ogóle ustalić skąd to cieknie, podłużnice ok, tłumik "spawany". Nie wiem czy warty ten samochód z 2,5k .. ale jak sam handlarzyna wspomniał , te sprzedawane po 10-12 są w gorszym stanie niż ten :ANAL:
także udało mi się kupić w końcu V40 2.0t w [edit] stanie, wszystko potwierdzone papierami, zrobiony rozrząd, nowe amory tył, 0 rdzy, w prawie całym ori lakierze za 8 patyków, żal było nie kupić
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 13-11-2018, 12:00, w całości zmieniany 1 raz  

czarny.marcin 
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
Wysłany: 19-11-2018, 06:28   

ragg48 napisał/a:

także udało mi się kupić w końcu V40 2.0t w prawie całym ori lakierze za 8 patyków, żal było nie kupić

prawie bo tylny prawy błotnik malowany

BMW :D - jest
Lancer kombi 2.0 Sport :) -jest
Suzuki Swift :) - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest :)
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było

Odpowiedz do tematu