Ruchomy, elektryczny fotel kierowcy |
Autor |
Wiadomość |
mrkowalski
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2017 Instyle Navi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-11-2018, 20:06 Ruchomy, elektryczny fotel kierowcy
|
|
|
W lutym odebrałem z salonu nowego Outlandera Instyle Navi. W wyposażeniu między innymi był elektrycznie regulowany fotel kierowcy. Po kilku pierwszych kilometrach zauważyłem, że fotel zachowuje się jakby był niedokręcony. Przy hamowaniu przesuwa się do przodu a przy ruszaniu do tyłu. Zgłosiłem sprawę od razu do serwisu, zostawiłem samochód na kilka godzin i przy odbiorze dowiedziałem się, że to w tym modelu normalne i tak ma być.
Korzystając z okazji wsiadłem do innego Outlandera który stał wtedy w salonie i fotel kierowcy zachowywał się tak samo.
Nie mogąc pogodzić się z myślą, że w aucie za taką kwotę fotel kierowcy się rusza napisałem maila do Mitsubishi Polska. W odpowiedzi otrzymałe informacje, iż jest to cecha fotela elektrycznego a nie wada.
Dziś samochód ma przejechane 18 tysięcy kilometrów i mam wrażenie, że luzy na fotelu się powiększyły.
Pytanie do osób posiadających elektrycznie regulowane fotele: U Was też tak jest? |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 15-11-2018, 19:08
|
|
|
Lepiej... U mnie w fotelu manualnym też tak jest... I strzelanie między nogami w przedniej części mojego ciała doprowadza mnie do szału... Od strony tyłka również czuć przemieszczanie. |
|
 |
mrkowalski
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2017 Instyle Navi
|
Wysłany: 15-11-2018, 19:13
|
|
|
Próbowałeś uderzać z tym do serwisu, żeby coś zrobili? |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-11-2018, 19:16
|
|
|
Planuję to na przyszły tydzień... ciekawe jest również to, że fotel przy maksymalnym wysunięciu do tyłu ma luzy poprzeczne... czyli jak się złapie za siedzisko przy krawędzi/kierownicy to można nim poruszać w w stronę jednych i drugich drzwi. |
|
 |
mmarcu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 05-02-2019, 21:58
|
|
|
U mnie wymienili na nowy uchwyt siedziska na gwarancji i nadal jest jak było. Powiedzieli ze tak jest w tym modelu z tymi luzami ... |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-02-2019, 21:32
|
|
|
Nie wybrałem się z tymi w końcu,. Poczekam do wymian oleju.
Dodatkowo coś w plecach zaczęło strzelać jak się opieram... Jak w skodzie 105... Albo ladzie...
Edit :
OK byłem w aso. Coś tam podobno na kleju do gwintów skrecili i oni nic nie słyszą, ani nie czują.
Generalnie dowiedziałem się że muszę schudnąć, bo oni siadali i wszystko jest ok.
Niestety, dalej strzela. |
|
 |
|