Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: josie
30-05-2007, 23:43
[Colt 88-92] Przejsciówka do radia. POMOCY?
Autor Wiadomość
zibo56
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2007, 16:56   [Colt 88-92] Przejsciówka do radia. POMOCY?

Witam! Mam Colta z 1991 1.5l 90km 12V. Jest w nim zamontowane radio blaupunkt freiburg sqr 39 najprawdopodobniej od jego poczatku. Nie potrafie sam wyjac tego radia, z boku zdjolem dwie oslonki i sa tam cztery dziurki w kazdym z rogow o srendicy malego gwozdzia jakies 3mm. Probowalem wlozyc we wszystkie naraz drut zeby wyjac ale nie wiem do konca jak to dziala ale radio ani drgnelo. Mam juz nowe radio i chce stare wymienic ale musze sie dowiedziec jaka kupic do nowego przejsciowke zebym mogl je podlaczyc. Bez wyjecia starego nie da rady. Czy ktos moze wie jaka jest wtyczka standardowo w samochodzi. Na allegro znalazlem takie
Kostka do oryginalnego radia Mitsubishi - na ISO
MITSUBISHI kostka samochodowa złącze DAR-6B.
MITSUBISHI kostka samochodowa złącze DAR-34B.
Ostatnio zmieniony przez josie 30-05-2007, 23:42, w całości zmieniany 1 raz  

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-05-2007, 17:03   

No wyjmujesz radio tak jak piszesz - gwóźdź musi byś srednicy otworu - tak żeby ciasno wchodził. Wsadź je do oporu - powinny się schować wtedy zaczepy które trzymają. Chyba że ktoś przykręcił od tyłu, to nie pójdzie.

zibo56
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2007, 17:22   

Aha czyli musi byc ta sama sredniaca? bo ja wkladalem troche mniejsza. i nie dawalo rady.

[ Dodano: 16-05-2007, 18:20 ]
wilkie THX. Po prostu wiksza srednica musiala byc tych gwozdzi. Radio wyjete. Teraz tylko pytanie jakiej przejsciowki potrzebuje zebym mogl nowe radio podlacyzc:) tutaj link do fotek kabli z malym schematem. http://www.sendspace.com/file/3ll2gj

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 17-05-2007, 01:44   

Nie wiem jak inni uzytkownicy forum ale ja polecam przerobienie instalacji na ISO jako ze jest to uniwersalna kostka do ktorej wiekszosc odtwarzaczy daje przelot.
Poza tym meska kostka Iso kosztuje 5zl + 3 zlote izolacja + okolo 30 minut z miernikiem i lutownica.
Patrzac na te zdjecia ktore dales (ostrosc troszke nie za teges:( ) masz odpowiednio:
Pary kabli (oznaczyles je 1,2,3,4) glosniki
pojedyncze kable z duza koncowka zenska
niebieski prawdopodobnie staly +
Brazowy najpewniej + stacyjka
i czarny maly prawdopodobnie masa
Na oko ciezko powiedziec :) ale proste badanie miernikiem powie ci prawde
Powodzenia :)

zibo56
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2007, 06:43   

Dzieki. Sprobuje sie pobawic z tym. Jak mi sie uda to napisze:)

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 17-05-2007, 09:58   

zibo56, tu masz rozpiskę co gdzie do Twojego radia było podpięte.
Podobnie jak czarnuch23, polecam dolutowanie do przewodów kostek ISO.

styk sygnal
1 masa zasilania
2 +12 V zasilanie
3 sterowanie anteną automatyczną
4 +12 V podtrzymanie (kod)
5 nie używane

Złącze 5 jest w wyższych modelach wykorzystywane jako wyjście liniowe.

Zródło: www.studio24.prv.pl

zibo56
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2007, 20:31   

Josie wielka prozba do Ciebie! Prosil bym bardzo o przypozadkowanei odpowiednich kabli do numerkow na zdjeciach. W zdjeciach ktore dodaje sa:
166-172 wszystkie kable zebys mogl zobaczyc o ktore mi chodzi (od glosnikow schowalem z tyl torche bo to wiem)
173-174 zdjecia wejscia od glosnikow i czy wiesz ktory kabel jest od "+" ktory od "-"??bolec czy blaszka??
175 kabel ktory nie byl podlaczony do starego radia
180-181-zdjecie etykeitki od nowego radia i tam sa rozpisane wejscia ISO
numeracja - jak by nie bylo wiadac ponumerowane trzy kable ktore byly podlaczone do starego radia a w ktore miejsce
160 - maly schemat starego radia
I chodzi mi o to zebys przypozadkowal mi kable od starego no nowego np (to moze byc zle tylko dla przykladu daje) kabel numer 8 wejscie ISO A7.Kostke ISO zebym mogl dolutowac kable zamowilem sobie ale nei bede wiedzial jak podlaczyc a nie chce marnowac kasy na zalozenie w serwisie.
tutaj sa zdjecia http://www.sendspace.com/file/xvymcq

[ Dodano: 22-05-2007, 13:31 ]
***** jego mac. dostalem dzis przejscoke iso podlanczam kable, wlanczam do radia wtyczki i co poszedl dymek z radia. Zajebiscie w ****. Teraz jedyna nadzieja ze je zwroce i powiem ze od poczatku nie dzialalo i chce nowe. Oby wyszlo.

Odpowiedz do tematu