|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kolejny mitsumaniak |
Autor |
Wiadomość |
Shipman [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2007, 13:35 Kolejny mitsumaniak
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie, jestem nowy!
Właśnie dziś zacząłem jeździć MSW 2,0 GLXi z 1996r. Przesiadłem się z Forda Galaxy 1,9 TDi 2000r. Jak na razie fajowo, reszta wyjdzie w praniu.
Cieszę się że dołączyłem do Waszego grona! |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
cieplul [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2007, 14:15 Re: Kolejny mitsumaniak
|
|
|
Shipman napisał/a: | Witam wszystkich serdecznie, jestem nowy!
Właśnie dziś zacząłem jeździć MSW 2,0 GLXi z 1996r. Przesiadłem się z Forda Galaxy 1,9 TDi 2000r. Jak na razie fajowo, reszta wyjdzie w praniu. |
Witaj
Kiedy szukałem auta zastanawiałem się też nad Galaxym a tu widze ze kolega zrobił przesiadke w drugą strone i to z TDI na benzynke - i jak porównanie tych dwóch aut??
pozdrówka
cieplul |
|
|
|
 |
Shipman [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2007, 15:57
|
|
|
cieplul napisał/a: | i jak porównanie tych dwóch aut?? |
Witam
Zamiankę zrobiłem głównie z powodów finansowych, obecne auto jest ok. 3 razy tańsze, przynajmniej na razie
Galaxy to fajne autko (to był nowszy model), no i jako TDi naprawdę oszczędne szczegónie przy tych gabarytach. Dla mnie ważne były też cechy związane z "pojemnością": np. wstawiałem do środka rowery bez ich rozkładania, płaska ok. 2-metrowa podłoga po wyjęciu tylnych siedzeń - b. wygodne spanie dla 2 osób.
Na allegro dużo części. Zbiornik paliwa 70 l wystarczał na długo (dotyczy diesla).
Space Wagonem jeżdżę dopiero od dzisiaj, ale MSW "ma coś w sobie". Wnętrze mimo że dużo starsze (również pod względem projektu) jest bardziej przyjazne i elganckie, fotele wygodniejsze, pozycja kierowcy wygodniejsza, plastiki nie skrzypią, nic się łatwo nie urywa, wszystko działa. Komfort jazdy lepszy.
Oczywiście auto dużo bardziej żwawe, ale zobaczymy ile będzie piło paliwka . W zasadzie to wolałem diesla, ale trzeba było więcej zapłacić, no i trafił mi sie taki sympatyczny "Biały Miś".
Galaxy jest autem z którego sprzedażą nie ma (przynajmniej obecnie) problemu, a jak z Mitsu-?
Tyle na razie wiem, dalej zobaczymy ale jestem nastawiony pozytywnie.
I jeszcze jedno: stosunek jakości do ceny zdecydoawnie na korzyść Mitsubishi!!! |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2007, 21:50
|
|
|
Shipman napisał/a: | Galaxy jest autem z którego sprzedażą nie ma (przynajmniej obecnie) problemu, a jak z Mitsu-? | . podobnie , coraz wiecej osób się przekonuje do miśków, no i ceny trzymają się na poziomie |
|
|
|
 |
cieplul [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2007, 08:44
|
|
|
Shipman napisał/a: |
Zamiankę zrobiłem głównie z powodów finansowych, obecne auto jest ok. 3 razy tańsze, przynajmniej na razie
(...)
Space Wagonem jeżdżę dopiero od dzisiaj, ale MSW "ma coś w sobie". Wnętrze mimo że dużo starsze (również pod względem projektu) jest bardziej przyjazne i elganckie, fotele wygodniejsze, pozycja kierowcy wygodniejsza, plastiki nie skrzypią, nic się łatwo nie urywa, wszystko działa. Komfort jazdy lepszy.
Oczywiście auto dużo bardziej żwawe, ale zobaczymy ile będzie piło paliwka . W zasadzie to wolałem diesla, ale trzeba było więcej zapłacić, no i trafił mi sie taki sympatyczny "Biały Miś". |
Czyli chcesz powiedziec ze w Galaxy plastiki skrzypia, zdarza sie ze jakieś drobiazgi przestają działać?? No ja swojego kupiłem można by rzec przypadkiem ale tez nie narzekam na jazde. Tyle ze ze spalaniem to nie będzie różowo tak jak w TDI. Mamy ten sam motor w Miśku - mnie wychodzi w trasie jakies 7.5 czyli calkiem spoko (przy prędkościach rzędu 100-130, bo jak dochodzisz do 160 zaczyna to kosztować w granicach 9l/100km - przy 2-3 osobach na pokładzie). Natomiast miasto wychodzi gorzej - wprawdzie nei miałem jeszcze pełnego cyklu od tankowania do tankowania po mieście tylko ale widze już ze 12l/100 to napewno wychodzi a może nawet lepiej. Nie wiem jak ludziska mieszczą się w 10l
pozdrówka
cieplul |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2007, 12:57
|
|
|
cieplul napisał/a: | Nie wiem jak ludziska mieszczą się w 10 | , może mają lżejszą nóżkę |
|
|
|
 |
cieplul [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2007, 15:07
|
|
|
dager napisał/a: | cieplul napisał/a: | Nie wiem jak ludziska mieszczą się w 10 | , może mają lżejszą nóżkę |
normalnie miesiac sie meczylem jazdą emerycką. Krecilem go do 2500-3000obrotow, staralem sie dojezdzac do swiatel i przeszkód na hamowaniu silnikiem, żadnych pisków, palenia gum itd... i co?? *censored* poszlo przynajmniej 12 litrów na miescie przy każdych 100km... chyba trzeba sie z tym pogodzić albo zacząć mysleć o gazie (lub zmianie auta na mniejszy)
pozdrowka
cieplul |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 18-05-2007, 15:16
|
|
|
cieplul napisał/a: | normalnie miesiac sie meczylem jazdą emerycką. Krecilem go do 2500-3000obrotow, staralem sie dojezdzac do swiatel i przeszkód na hamowaniu silnikiem, żadnych pisków, palenia gum itd... i co?? *censored* poszlo przynajmniej 12 litrów na miescie przy każdych 100km... |
... a próbowałeś trochę jeździć nie na wstecznym
...sorki za żarcik |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
cieplul [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2007, 13:12
|
|
|
probowalem i to nawet z otwartym bagażnikiem, myslalem ze będą mniejsze opory ale nic to nie dalo
pozdrowka
cieplul |
|
|
|
 |
|
|