|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
blokujące hamulce |
Autor |
Wiadomość |
zidi1
Forumowicz
Auto: pajero pinin 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-01-2018, 06:43 blokujące hamulce
|
|
|
Witam... zaczęły blokować się hamulce w przednich kołach. Wymieniłem tłoczki i uszczelki tłoczków w zaciskach. Załoźyłem nowe klocki. Odpowietrzyłem. Po dwóch dniach ponownie się blokują . Po odczekaniu 15 min.odblokowują się. Co robić??? Nie ma jazdy. Jakie sugestie? A może to pompa hamulcowa?
Pozdrawiam noworocznie |
_________________ zidi1 |
|
|
|
 |
Kordesky
Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 1.8 GDi SS4
|
Wysłany: 27-02-2018, 11:20
|
|
|
Dla pewności wymień jeszcze przewody elastyczne.
Jak koła się zblokują poluzuj przewody na rozdzielaczu z lewej strony komory silnika na scianie grodziowej.
Warto tez wymienic na prowadnicach gumki usztywniające. U Mnie się zerwała jedna i zacisk się blokował. |
|
|
|
 |
zidi1
Forumowicz
Auto: pajero pinin 1,8 GDI
|
Wysłany: 04-12-2018, 07:12
|
|
|
Blokuje przednie lewe koło, wymieniłem zacisk, przewod elastyczny i metalowy. Pompę hamulca rozebrałem i wyczyściłem, przedmuchałełem, zbiornik na płyn również. Odpowietrzyłem,,,,,, po dwóch dniach ponownie te same objawy, blokuje przednie koło. Zauważyłem, że po odkręcaniu przewodów od pompy płyn wycieka a tylko nie leci z otworu do przedniego lewego Koła. Szukam pompy do mego auta, bez powodzenia. W serwisie 2,5 tysiące, pomóżcie!!!! Pompa hamulca do pianina 1,8 gdi 2000r, bez abs , na cztery przewody hamulcowe
[ Dodano: 16-01-2019, 11:12 ]
Po problemie, wymieniłem reperaturkę pompy. Hamulce się nie grzeją |
_________________ zidi1 |
|
|
|
 |
|
|