|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Trzaski kokpitu. |
Autor |
Wiadomość |
RomanK61
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2016 Posty: 169 Skąd: okolice Wadowic
|
Wysłany: 10-12-2018, 18:44 Trzaski kokpitu.
|
|
|
Mam pytanie do kolegów, nie dawno miałem małą stłuczkę-wymiana zderzaka oraz klapy silnika. Po zrobieniu u mechanika teraz coś mi trzeszczy w środku koło szyby. Czy jak była wymieniana klapa to trzeba rozbierać kokpit żeby dostać się do zawiasów? Trzeszczy coś tak od środka do rogu szyby. Gdzie i co szukać bo jak jadę po nierównosciach to mnie szlak trafia. Naciskam plastiki od środka silnika i od środka samochodu i niby nic się nie rusza wszystko niby ok. a coś trzeszczy. Przed tym zdarzeniem była super cisza. Czy mechanik coś nie zawalił.
[ Dodano: 11-12-2018, 12:08 ]
Ponawiam pytanie do kolegów, czy wymieniając zawiasy klapy silnika trzeba rozbierać kokpit od środka kabiny, żeby dostać się do nich dostać. Bo może źle założona deska skrzypi i trzeszczy. |
_________________ RomanK |
|
|
|
 |
camel88
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DiD
|
Wysłany: 13-12-2018, 20:04
|
|
|
masz na myśli maskę silnika, nie, nie trzeba, no chyba że miałeś wystrzelone poduszki - wtedy tak |
|
|
|
 |
RomanK61
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2016 Posty: 169 Skąd: okolice Wadowic
|
Wysłany: 13-12-2018, 20:09
|
|
|
Tak chodzi o maskę silnika, gdzieś na forum Mitsubishi czytałem że jak trzeba dostać się do zawiasów to trzeba to zrobić od strony kokpitu. Może to dotyczy innego modelu Mitsubishi. Umówiłem się na przegląd to fachowcy zobaczą o co chodzi. Problem że raz trzeszczy więcej a raz mniej, jak będą sprawdzać to wtedy pewnie wokół będzie cisza. |
_________________ RomanK |
|
|
|
 |
|
|