|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0 V6] Wymiana układu zapłonowego |
Autor |
Wiadomość |
Panbenonium
Forumowicz
Auto: Pajero II 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-12-2018, 15:59 [3.0 V6] Wymiana układu zapłonowego
|
|
|
Witam
Przymierzam się do wymiany kabli i świec, bo powoli słychać wypadające zapłony z tłumika. Ma ktoś doświadczenie, czy podczas wymiany nie trzeba liczyć się też z jakimiś dziwnymi uszczelkami, czy też demontażem jakichś dodatkowych części, które są na jakichś uszczelkach ?
Może ma ktoś jakies katalogowe numery kabli czy też świec, żeby nie zamawiać innych niż potrzeba (co często się zdarza).
Pajero krótkie 3.0 V6 1995 rok, 24V. |
|
|
|
 |
lapa16
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport 3.0
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Paź 2014 Posty: 88 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 12-12-2018, 20:53
|
|
|
Nie wiem jak w Pajero2 ale w Sporcie 3.0 podczas wymiany kabli i świec trzeba też też pomyśleć o 2 uszczelkach pod dolot, ewentualnie uszczelki pod pokrywą zaworów jeśli ciekną oraz uszczelki pod świece jednak nie wiem czy w P2 występują Osobiscie mogę polecić zestwaw świec z NGK wraz z kablami Nie muszę chyba wspominać że uszczelki lepiej założyć oryginały bo dla przykładu wymiana świec itd w Pajero Sporcie to kosmos pod względem skomplikowania, ilości śrubek i rzeczy do demontazu. |
|
|
|
 |
Panbenonium
Forumowicz
Auto: Pajero II 3.0 V6
|
Wysłany: 13-12-2018, 20:24
|
|
|
Uszczelki pod dolot, masz na myśli pod kolektor dolotowy, czy pod co ? Pod świece masz na myśli uszczelki czy podkładki ?
Zestaw świec NGK wraz z kablami NGK ? Ile za takie coś dawałeś ? |
|
|
|
 |
lapa16
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport 3.0
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Paź 2014 Posty: 88 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-12-2018, 21:11
|
|
|
Tak uszczelki pod kolektor dolotowy w Paj Sporcie są 2, pod świece też są takie gumowe kapturki można spokojnie kupic zamienniki, za świece dawałem 48 PLN/szt. a kable 400 PLN |
|
|
|
 |
|
|