Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
4G63 rozrząd z polecenia
Autor Wiadomość
szopowy 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 2007 4G63
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-01-2019, 12:32   4G63 rozrząd z polecenia

Witam wszystkich.
Zapoznałem się z tematami na forum i czeka mnie chyba wymiana rozrządu
20tkm wcześniej. Mam hałas na zimnym silniku i temat z uszkodzonym napinaczem olejowym psują do tego. Mechanik który zajmuje się fordem żony też coś mówił że prawdopodobnie coś w rozrządzie ale to nie jego bajka (tylko ford). Czy ktoś zna z Koszalina albo okolic kogoś kto jest specem w mitsu albo wymieniał rozrząd w 4G63?

Fajna sprawa forum - trochę poczytałem o wałkach balansujących itd. i chciałbym aby rozrząd zrobił ktoś co wie co i jak.

ps.
U mnie chyba napinacz. Rzężenie cichnie jak ciepły a jak mrozy to tragedia. Trochę jakby klawiatura grała. Ale problem pojawił się niedawno i się nasila więc ustawienia wałków przy poprzednim rozrządzie ( w DE) nie podejrzewam.

Z góry dzięki za pomoc.

zbychu74 
Forumowicz

Auto: mitsubishi lancer 2,0 kombi
Wysłany: 09-01-2019, 12:49   

Zapytaj na priv użytkownika" Szuwar"jest z Koszalina powinien coś podpowiedzieć.

bobinho 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 kombi
Wysłany: 09-01-2019, 22:02   

Mozna latwo sprawdzic czy to napinacz, odkreć gorna pokrywe rozrzadu i odpal zimny silnik jesli pasek „lata” w gore i dol pomiedzy walkami rozrzadu to rzeczywiscie on moze byc winowajcą.

Odpowiedz do tematu