|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Pytania laika |
Autor |
Wiadomość |
Trzoso [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2007, 15:43 [Cari 1.8 GDI] Pytania laika
|
|
|
Na poczatek chcę się się przywitać.
Od niedawna jestem posiadaczem cari i jest to pierwszy japoniec w mojej karierze. Stąd proszę o wyrozumiałość.
Autko przyjechało z Holandi i nic nie wiem o jego historii. Doradźcie co zrobić na dzień dobry żeby dobrze się spisywało i nie zrójnować bez potrzeby kieszeni.
Jedyny problem jaki do tej pory się pojawił (poza trochę zbyt mocno tłukącym zawieszeniem) to falujące obroty na jałowym po nagrzaniu silnika. Na zimnym jest ok ale jak się silnik nagrzeje to obroty zaczynają falować między 600 a 1000.
PS. Jeżeli znacie jakiegoś solidnego mechanika w okolicach Elbląga to proszę o info.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
deadly [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2007, 20:10
|
|
|
wyczyśc przepustnice doloty powietrza, wymień swiece, olej, pasek no i smigaj
pozdro |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 18-05-2007, 20:35
|
|
|
deadly napisał/a: | wyczyśc przepustnice doloty powietrza, wymień swiece, olej, pasek no i smigaj
pozdro |
Dodałbym poczytaj spokojnie forum a wszystko znajdziesz wł. ze zdjęciami jak wyczyścić przepustnicę.Wymiana rozrządu, jakie świece wszystko jest.Głośne zawieszenie ? To taka bolączka tego modelu Co do mechanika wejdź na forum regionalne(na dole strony głównej) i tam go znajdziesz.
EDIT:
1.Czyszczenie przepustnicy(zanieczyszczona odpowiedzialna za falowanie obrotów):
http://lechr.internetdsl.pl/przepustnica/przep.htm |
|
|
|
 |
|
|