| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| Auto jedzie prosto podczas skrętu przy wyższej prędkości |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Michalsur   Nowy Forumowicz

Auto: Galnant VIII
 Kraj/Country: Polska

| 

|    Wysłany: 17-01-2019, 21:37   Auto jedzie prosto podczas skrętu przy wyższej prędkości |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam. Sprawa wygląda następująco: Gdy wjeżdzam w ostry zakręt z dużą prędkością, w dużej części tracę kontrole nad autem, które mimo mojej woli i wbrew skręconej kierownicy, jedzie prosto. Dzieje się to od dwóch dni i tylko przy szybkim wjechaniu w ostry zakręt. Dzisiaj wziąłem mojego zaciekawionego moim opisem sytuacji dziadka na przejażdzkę i pokazałem o co chodzi. Był przekonany, że auto się "uślizgneło", ale ja jako kierowca, wiem że to nie to (nie, temperatura nie była ujemna, a na asfalcie nie było grama żwiru). Pojechaliśmy n stacje kontroli : wszystko w jak najlepszym porządku. Gościu wsiadł i przejechał się ze mną naprawdę nie oszczędzając mojego auta, ale jak to zwykle w takich sytuacjach bywa nic się nie działo, mimo że w zakręty wchodziliśmy dużo wiekszą prędkością. Powiedział, że może wspomaganie czasem się blokuje (to nie jest dokładny jego cytat, ale taki był ogół jego wypowiedzi). Ktoś ma jakieś rozwiązanie?
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | jacek11   Mitsumaniak
 Yatsu~eku

Auto: EA2W  Żółwik, Outlander CW8W

| 

|  Wysłany: 29-01-2019, 23:03 |   
 |  
               | 
 |  
               | Opony   |  
				| _________________ 

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | mkm   Forumowicz

Auto: Colty

| 

|  Wysłany: 30-01-2019, 02:47 |   
 |  
               | 
 |  
               | Gołoledź   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | krzychu   Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
 Zaproszone osoby: 1

| 

|  Wysłany: 30-01-2019, 08:25   Re: Auto jedzie prosto podczas skrętu przy wyższej prędkości |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Michalsur napisał/a: |  	  | Powiedział, że może wspomaganie czasem się blokuje (to nie jest dokładny jego cytat, ale taki był ogół jego wypowiedzi). Ktoś ma jakieś rozwiązanie? | 

No ale jak wspomaganie to byś nie mógł kręcić kierownicą. Więc problem jest w tym że kierownica się nie skręca, czy że kierownica się skręca a auto nie skręca?

Bieżnik dobry, wiek opony dobry?

Skoro dodatnia temperatura to na pewno nie problem z gołoledzią. To się działo w jednym miejscu? Może tam była jakaś oleista substancja na drodze?

Swoją drogą skory żyjesz to znaczy że po chwili jednak skręca?
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |