|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Auto jedzie prosto podczas skrętu przy wyższej prędkości |
Autor |
Wiadomość |
Michalsur
Nowy Forumowicz
Auto: Galnant VIII
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-01-2019, 21:37 Auto jedzie prosto podczas skrętu przy wyższej prędkości
|
|
|
Witam. Sprawa wygląda następująco:
Gdy wjeżdzam w ostry zakręt z dużą prędkością, w dużej części tracę kontrole nad autem, które mimo mojej woli i wbrew skręconej kierownicy, jedzie prosto. Dzieje się to od dwóch dni i tylko przy szybkim wjechaniu w ostry zakręt. Dzisiaj wziąłem mojego zaciekawionego moim opisem sytuacji dziadka na przejażdzkę i pokazałem o co chodzi. Był przekonany, że auto się "uślizgneło", ale ja jako kierowca, wiem że to nie to (nie, temperatura nie była ujemna, a na asfalcie nie było grama żwiru). Pojechaliśmy n stacje kontroli : wszystko w jak najlepszym porządku. Gościu wsiadł i przejechał się ze mną naprawdę nie oszczędzając mojego auta, ale jak to zwykle w takich sytuacjach bywa nic się nie działo, mimo że w zakręty wchodziliśmy dużo wiekszą prędkością. Powiedział, że może wspomaganie czasem się blokuje (to nie jest dokładny jego cytat, ale taki był ogół jego wypowiedzi). Ktoś ma jakieś rozwiązanie? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11149 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 29-01-2019, 23:03
|
|
|
Opony |
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 30-01-2019, 02:47
|
|
|
Gołoledź |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 30-01-2019, 08:25 Re: Auto jedzie prosto podczas skrętu przy wyższej prędkości
|
|
|
Michalsur napisał/a: | Powiedział, że może wspomaganie czasem się blokuje (to nie jest dokładny jego cytat, ale taki był ogół jego wypowiedzi). Ktoś ma jakieś rozwiązanie? |
No ale jak wspomaganie to byś nie mógł kręcić kierownicą. Więc problem jest w tym że kierownica się nie skręca, czy że kierownica się skręca a auto nie skręca?
Bieżnik dobry, wiek opony dobry?
Skoro dodatnia temperatura to na pewno nie problem z gołoledzią. To się działo w jednym miejscu? Może tam była jakaś oleista substancja na drodze?
Swoją drogą skory żyjesz to znaczy że po chwili jednak skręca? |
|
|
|
 |
|
|