Kasowanie błędu SRS |
Autor |
Wiadomość |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 19-11-2014, 13:06
|
|
|
maniek68 napisał/a: | Witam wymontowałem radio i są podłączone dwie wtyczki ,jak patrzę na tył radia to od prawej strony jest gniazdo okrągłe na 12 lub 15 pinów obok jest wtyczka na 14 pinów taka bardziej kwadratowa i jest tam podłączne 4 przewody od prawej strony i dalej w lewą stronę jest druga wtyczka taka bardziej prostokątna i chyba wychodz 13 przewodów i teraz gdzie mam się wpiąć z przewodami do AUX. | Nie wiem czy widziałeś, wcześniej Mitsujan08 zapodał taki link http://www.fotosik.pl/pok...31e0757a49.html
[ |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
maniek68
Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 DI-D
|
Wysłany: 10-12-2014, 15:44
|
|
|
mitsujan08 napisał/a: | Podobnie jak Ty, żadnego przełącznika dedykowanego wyjściu AUX, nie mam. Funkcja ukryta jest w przycisku CD- wystarczy przytrzymać go 2-3 sek i odtwarzacz przechodzi w tryb AUX, co potwierdzane jest informacją na wyświetlaczu;)
Zestaw który założyłem to Kinivo bt450 ( po długich poszukiwaniach), rewelacja jeśli chodzi o strumieniowanie muzyki- jakość rozmów również na dobrym poziomie.
Cała operacja z podciągnięciem zasilania i ukryciem wszystkich przewodów zajmuje nie wiecej niż pół godziny....a i uwaga nie odłączamy kontrolki ABS-u na panelu;)... przy właczonym zasilaniu;)
kcn - transmiter to skrót- kiepska jakość, dodatkowo przy opisanym powyżej rozwiązaniu zyskujesz jeszcze opcje 'hands free' | Witam czy nie lepiej byłoby założyć gniazdo jack 3.5mm gdzieś w pobliżu . |
|
|
|
 |
AndrzejGrandis
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Lietuva
|
Wysłany: 29-01-2015, 20:40 Grandis radio aux U114
|
|
|
mitsujan08 napisał/a: | owszem jest, ale nie w postaci gniazda jack 3.5mm na przednim panelu, jak większości innych odtwarzaczy, tylko trzeba się wpiąć we wtyczkę z tyłu radia, wcześniej wypinając piny do zmieniarki Przewód do zmieniarki jest zakładany standardowo, we wszystkich wersjach auta-nawet tych bez zmieniarki.
Mam zwykły wyświetlacz- nie kolor a panel i radio po lifcie. |
Witam, czy mogę poprosić o instrukcję podłączenia złącza aux, które gniazdo z tyłu w radiu i które styki? |
_________________ Andrzej grandis |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 30-01-2015, 08:16 Re: Grandis radio aux U114
|
|
|
AndrzejGrandis napisał/a: | mitsujan08 napisał/a: | owszem jest, ale nie w postaci gniazda jack 3.5mm na przednim panelu, jak większości innych odtwarzaczy, tylko trzeba się wpiąć we wtyczkę z tyłu radia, wcześniej wypinając piny do zmieniarki Przewód do zmieniarki jest zakładany standardowo, we wszystkich wersjach auta-nawet tych bez zmieniarki.
Mam zwykły wyświetlacz- nie kolor a panel i radio po lifcie. |
Witam, czy mogę poprosić o instrukcję podłączenia złącza aux, które gniazdo z tyłu w radiu i które styki? |
No proszę Cię link był 2 posty wyżej...czytaj trochę dokładniej http://www.fotosik.pl/pok...31e0757a49.html Gniazdo w które się wpinasz to jest to 14 pinowe (są dwa, 14 pinowe to to mniejsze)
[ Dodano: 30-01-2015, 08:20 ]
A co do samego przewodu , to u mnie nie był wpięty przewód zmieniarki tam, więc kupiłem przewód AUX z tej firmy http://www.car-tronic.pl/...lant-p7212.html styki idealnie pasowały w kostkę |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Grzegorz J
Mitsumaniak

Auto: Grandis 2.4 MIVEC
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2015 Posty: 104 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 08-05-2015, 14:45
|
|
|
Chłopaki czyli chcąc się wpiąć muszę wyciągać radio czy może szukać kabla w bagażniku? Dodam że nie mam zmieniarki. Ogólnie to czy dużo z tym zabawy? |
|
|
|
 |
4tepian
Forumowicz 4tepian
Auto: Grandis 2.0 DID instyle
|
Wysłany: 30-06-2015, 23:19
|
|
|
mądry Polak Grandisowiec po szkodzie..... thx gołąb za wyjaśnienie tu i w poprzednim poście .
....a tak przy okazji szukam kompa w z właścicielem który jest w stanie błąd usunąć.
pzdr
4 |
_________________ 4tepian |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20958 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 03-07-2015, 22:39
|
|
|
No przecież masz serwis mitsumaniaków w Wawie . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
4tepian
Forumowicz 4tepian
Auto: Grandis 2.0 DID instyle
|
Wysłany: 03-07-2015, 22:45
|
|
|
widocznie moje mitsumaniactwo nie osiągnęło wymaganego poziomu... ;D może więcej szczegółów?
pzdr
4 |
_________________ 4tepian |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20958 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
mvincm
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 07-05-2016, 22:03
|
|
|
mitsujan08 napisał/a: | jak pisałem wyżej - kinivo btc450, zestaw bluetooth spisuje się rewelacyjnie, nie chce spamować, ale kupiłem na niemieckim amazonie za 30 euro z przesyłka. ma przycisk 'satelitkę', którym, można przełączać/przewijać utwory, odbierać/kończyć połączenia tel i wybierać ostatni nr.
Automatycznie paruje sie z telefonem i np. wznawia ostatnio słuchany utwór. Całość bardzo dyskretna i estetyczna;)
Upgrade samochodu o co najmniej 5 lat;) |
@mitsujan08
A powiedz proszę jak zasiliłeś ten zestaw czyli:
- czy on jest na 12V a nie na 5V
- jak na 5V to rozumiem, że założyłem step-down do 5V?
- czy 12V czy 5V to skąd złapałeś zasilanie aby nie ciągnąc kabla od zapalniczki?
I jeszcze jedno pytanie. Potrzebowałeś coś w stylu "Ground Loop Isolator" aby "buczenia nie było?
Pozdrawiam,
MvincM |
|
|
|
 |
CB4W_00
Forumowicz
Auto: Grandis 2.4+LPG/Colt 1,3+LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 290 Skąd: Złotoryja
|
Wysłany: 15-02-2019, 20:26
|
|
|
Odświerzam kotleta.
Czy jest jakiś sposób na skasowanie błędu SRS w grandisie?
Pozdrawiam.
[ Dodano: 15-02-2019, 21:34 ]
Ewentualnie czy ktoś kasuje taki błąd w okolicy legnicy? |
|
|
|
 |
parano
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 19-02-2019, 22:41
|
|
|
Jeśli jest tak samo, jak w galancie, to usunąć usterkę, podpiąć pod kompa, i usunąć. Zależy dlaczego się zapaliło, jeżeli usterka usunięta - koszt skasowania błędu około 50 zł. |
|
|
|
 |
|