|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z ogrzewaniem Carisma 1.8 GDI '98 |
Autor |
Wiadomość |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 08-11-2006, 21:27
|
|
|
a nie lepiej cały panel climatronica wymienić?
chyba przedwczoraj na alledrogo był za ok 100 pln, a z reguły koło 200-250 kosztują... |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
leszek1302 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2006, 23:11
|
|
|
Panel jest w porzo, przekopałem allegro, podzwoniłem do kilku handlarzy częściami i wygląda na to, że będę musiał kupić kompletną nagrzewnicę, tzn z obudową i modułami elektrycznymi.Trochę do d... bo nagrzewnica jest sprawna, a jedynie moduł elektryczny podnoszący klapkę jest do bani. Może Ktoś ma na zbyciu? |
|
|
|
 |
ReggieWorks
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 20-02-2019, 05:23 odgrzewam kotleta
|
|
|
Czy macie jakiś schemat jak to tam jest zbudowane? Stracił mi się ciepły nawiew, pomimo ustawienia go w pozycji ciepłej z kratek nawiewu leci zimne powietrze - z początku myślałem że jest mało płynu w chłodnicy ale jest okej, wczoraj sprawdzałem, sprawdzę też dzisiaj. Termostat raczej nie, bo temperatura dobija do 90 i stoi sztywno. Pomyślałem że pewnie są jakieś linki sterowania od klapy i myślę że to będzie mój problem. Macie może instrukcję taką z schematem? Nie musi być po polsku - na forum znalazłem polską ale brakuje mi tam zdjęć z schematem. To bardziej taki service manual, o! Coś takiego Będę wdzięczny za pomoc |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 20-02-2019, 08:28
|
|
|
ReggieWorks, na forum w dziale download masz service manuala. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
ReggieWorks
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 23-02-2019, 18:11
|
|
|
Dzięki Postaram się to ogarnąć, obawiam się że problem jest poważniejszy i że to UPG - w płynie jednak masło, muszę oddać do mechanika, niestety - w dodatku poszedł przewód hamulcowy, przykra przygoda z Cari ale to nic - zrobi się - jest tego warta |
|
|
|
 |
|
|